Κρυφοί χώροι, αόρατες ή περιστρεφόμενες πόρτες και στύλοι όπως αυτοί που έχουν οι πυροσβεστικοί σταθμοί. Αυτά τα ασυνήθιστα και πολύ παιχνιδιάρικα χαρακτηριστικά έχει το σπίτι των Matt και Sophie White. Εργάζονται στο Λονδίνο αλλά αποφάσισαν να φύγουν από τη βρετανική πρωτεύουσα για να μεγαλώσουν τα τρία παιδιά τους κι έτσι αγόρασαν έναντι 750.000 λιρών ένα μεγάλο σπίτι στο Horsham του Σάσεξ.

Το σπίτι τους θυμίζει γιγάντιο… παιχνίδι, αφού πολλά σημεία του σχεδιάστηκαν προκαλώντας τα παιδιά να το ανακαλύψουν. Αρχιτέκτονας στο επάγγελμα ο Matt πρόσθεσε στο σπίτι χώρους που θα εξάπτουν τη φαντασία του γιου και των δύο θυγατέρων τους και το ζευγάρι προσκάλεσε τον παρουσιαστή του Kevin McCloud για να παρουσιάσει το σπίτι τους στην εκπομπή «Grand Designs»  του Channel 4.

Σύμφωνα με τον ίδιο το σπίτι είναι ευρύχωρο, μοντέρνο και καλόγουστο και με την πρώτη ματιά δεν μπορεί κανείς να φανταστεί πως μεταμορφώνεται σε μεγάλη… παιδική χαρά. «Μοιάζει να απευθύνεται μόνο σε ‘μεγάλους’ αλλά αν το δεις πιο προσεκτικά αρχίζουν να αναδύονται τα παιχνιδιάρικα χαρακτηριστικά του», λέει.

Για παράδειγμα το τζάκι έχει ένα στοιχείο έκπληξη: υπάρχει ένα κρυφό πέρασμα από το οποίο κάποιος μπορεί να σκαρφαλώσει και να εμφανιστεί στο… κάδρο που κρέμεται εκεί.

Τα τρία παιδιά του ζευγαριού σκαρφαλώνουν από όροφο σε όροφο από μυστικές σκάλες, μεταφέρονται από το ένα δωμάτιο στο άλλο μέσω μυστικών τούνελ και κατεβαίνουν σαν… πυροσβέστες από το στύλο.

Στο δωμάτιο των γονιών υπάρχει ένας δεύτερος χώρος που δεν είναι ορατός αλλά πρέπει κανείς να τον ανακαλύψει πίσω από τον… τοίχο.

Το ζευγάρι έχει μέχρι στιγμής ξοδέψει 840.000 λίρες στο σπίτι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook