Στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι Αμερικανοί \”ανησυχούν\” για την κρίση χρέους, ενώ κατά πλειοψηφία εύχονται μία διακομματική \”συμβιβαστική\” λύση της, την πρωτοβουλία την οποία πρέπει να λάβει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, προκύπτει από τη μεγάλη σημερινή δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του Ρόιτερς.

Ποσοστό 56% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι, Λευκός Οίκος και μέλη του Κογκρέσου \”θα πρέπει να αποδεχθούν έναν συνδυασμό αυξήσεων φόρων και περικοπών στα κυβερνητικά προγράμματα\”, ώστε να γίνει εφικτή μια συμφωνία αποτροπής της κρίσης χρέους.

Όμως,όπως αναφέρει το protothema.gr, ποσοστό 83% των ερωτηθέντων απάντησε ότι \”ανησυχεί\” από την προοπτική οι συνομιλίες των δύο πλευρών να μην καρποφορήσουν έως τα μεσάνυχτα της 2ας Αυγούστο–από αυτούς τους ίδιους ποσοστό 54% \”ανησυχεί πολύ\”.

Τέλος η καταδίκη, για το παρόν αδιέξοδο, κατανέμεται απ τους ερωτηθέντες με ένα μάλλον δίκαιο τρόπο.

Αναλυτικά, ποσοστό 31% κρίνει υπεύθυνους για το αδιέξοδο τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο, 21% τον ίδιο τον πρόεδρο Ομπάμα, και τέλος, ποσοστό 9% κρίνει τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο υπεύθυνους για το παρόν αδιέξοδο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook