Έβαλαν τα ποδήλατά τους μπροστά από το δημαρχείο Χανίων, πήραν μπογιά και σπρέι στα χέρια τους και έφτιαξαν έναν... "ποδηλατόδρομο." - Διανάστε τη "φανταστική συνέντευξη" που έδωσαν οι ποδηλάτρεις

Έβαλαν τα ποδήλατά τους μπροστά από το δημαρχείο Χανίων, πήραν μπογιά και σπρέι στα χέρια τους και έφτιαξαν έναν... "ποδηλατόδρομο."

Πρόκειται φυσικά για μια συμβολική κίνηση στην οποία προχώρησαν οι ποδηλάτρεις σήμερα το απόγευμα, σκοπεύοντας με αυτόν τον τρόπο να κάνουν πιο ηχηρό το μήνυμα ότι υπάρχουν και οι ποδηλάτες και οι πεζοί σε αυτή την πόλη και ότι λείπουν οι ποδηλατόδρομοι από τα Χανιά.

Η κίνηση αυτή ήλθε μετά και την απόφαση της δημοτικής αρχής, την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο (22/9) να προσφέρει δωρεάν στάθμευση σε οχήματα για 4 ώρες, σε κεντρικά πάρκινγκ της πόλης, κάτι που είχε προκαλέσει την αντίδραση και τον καυστικό σχολιασμό των μελών της συλλογικότητας.

 
 
 
 
 
 
Στη νέα του σημερινή ανακοίνωση, η οποία είχε τη μορφή μιας φανταστικής συνέντευξης εξηγούν τους λόγους της σημερινής τους ενέργειας και "σφάζουν με το βαμβάκι" τη δημοτική αρχή αλλά και όλους όσοι ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση στους δρόμους της πόλης.