Το νερό θα προστατευθεί ως δημόσιο και κοινωνικό αγαθό, υποστήριξε από τα Χανιά, ο Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, απαντώντας στις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει για την ένταξη της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο.

Όπως είπε ο κ. Ζαχαριάδης, στο περιθώριο της προσυνεδριακής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά: “Το ΤΑΙΠΕΔ ήταν το ταμείο που είχε υπό την κατοχή του την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ όταν εμείς αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας. Και οι δυο μπαίνοντας στο Υπερταμείο που δεν έχει ως αποκλειστικό σκοπό την πώληση της δημόσιας περιουσίας, αλλά δίνει τη δυνατότητα της αξιοποίησης, θα προστατευθούν όχι μόνο γιατί το θέλει η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και γιατί η απόφαση του ΣτΕ του 2014 που προστατεύει το 51% υπό δημόσιο έλεγχο. Δεν έχουμε αλλάξει γνώμη για την προστασία των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών. Τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά αν σήμερα στη διακυβέρνηση της χώρας ήταν μια άλλη πλειοψηφία.”

Ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε και στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και δήλωσε πως πρέπει η χώρα να ολοκληρώσει τη φάση της δημοσιονομικής πολιτικής για να μπει στη συνέχεια στη φάση της ανάπτυξης την οποία θα η κυβέρνηση όπως είπε θα κατευθύνει προς τους αδύναμους πολίτες:

“Ο κόσμος ζορίζεται εδώ και πολλά χρόνια και αδικείται γιατί για μεγάλα τμήματα της κοινωνίας, η ασκούμενη φορολογική πολιτική μέσα στα μνημόνια είναι βάρβαρη. Πρέπει να ολοκληρώσουμε αυτή τη φάση της δημοσιονομικής προσαρμογής, να μπούμε στη φάση της ανάπτυξης αι αυτή να μπορέσουμε να την κατευθύνουμε στους πιο αδύναμους πολίτες. Πρώτος και απόλυτος στόχος είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας. Έχουμε μπει σε φάση αποκλιμάκωσης της ανεργίας, θυμίζω ότι τον Γενάρη του 2015 παραλάβαμε ανεργία 26,5% αυτή τη στιγμή είναι στο 23%”

 

Η ανοιχτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων με θέμα «Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στις προκλήσεις της νέας συγκυρίας»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook