Σημάδια εκτόνωσης της έντασης στις σχέσεις του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και των ιδιοκτητών ταξί, φαίνεται να διαγράφονται τις τελευταίες ώρες, με αφορμή τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, στη συνεδρίαση του οποίου εκλήθη για διευκρινίσεις ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, ενώ την ίδια ώρα πραγματοποιούσαν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή ιδιοκτήτες ταξί από όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το in.gr, o πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους διαπίστωσε «θετικό κλίμα» στη διάρκεια των συναντήσεων, που όπως είπε, είχε το απόγευμα με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη στη Βουλή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν περιθώρια εκτόνωσης της έντασης. Όμως, τόνισε «δεν μας αρκεί αυτό. Θέλουμε γραπτές διαβεβαιώσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του διαλόγου».

Ο κ. Λυμπερόπουλος κάλεσε τους αυτοκινητιστές της επαρχίας να επιστρέψουν την Τετάρτη στις θέσεις τους, ώστε να μη δοθεί η εντύπωση χαλάρωσης των κινητοποιήσεων. Αντίθετα άλλοι συνάδελφοί του φέρονται αποφασισμένοι να τραβήξουν το σκοινί της αντιπαράθεσης στα άκρα, προαναγγέλλοντας «ανεξέλεγκτες καταστάσεις και αναρχία» σε περίπτωση που ο κ. Ραγκούσης δεν πάρει πίσω τις προτάσεις του.

Πάντως, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν την Τετάρτη κανονικά, αλλά με τρόπο που να μη φέρνει τους αυτοκινητιστές αντιμέτωπους με την κοινωνία. Η Ομοσπονδία θα αναμένει τις όποιες εξελίξεις από την πλευρά της κυβέρνησης και σε νέα συνεδρίαση των συνδικαλιστικών οργάνων θα αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία του κλάδου.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση διά στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου προανήγγειλε ενδελεχή και ειλικρινή διάλογο με την κατάθεση των προτάσεων από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο κ. Ραγκούσης στη συνεδρίαση του ΚΤΕ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το επόμενο διάστημα θα δοθεί στη δημοσιότητα το περίγραμμα των θέσεων του υπουργείου, πάνω στις οποίες θα κληθούν να τοποθετηθούν οι ιδιοκτήτες ταξί, μέσα από ένα οργανωμένο διάλογο.

Οι αυτοκινητιστές ξεκίνησαν το απόγευμα από τα γραφεία της Ομοσπονδίας τους στην οδό Μάρνη και μέσω των κεντρικών δρόμων της Αθήνας σχημάτισαν πορεία, πεζή, που κατέληξε έξω από τη Βουλή. Εκεί αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα με τις θέσεις τους στους εκπροσώπους των κομμάτων. Τόσο στη διάρκεια της πορείας, όσο και κατά την παραμονή τους έξω από το Κοινοβούλιο δεν σημειώθηκε κανένα απολύτως επεισόδιο, καθώς είχε οργανωθεί ισχυρή ομάδα περιφρούρησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook