Mε μια ξεχωριστή εκδήλωση στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ολοκληρώθηκε ο κύκλος δράσεων που διοργάνωσε το περιοδικό “ΚΤΙΡΙΟ” στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων κυκλοφορίας και συνεισφοράς του στο χώρο της αρχιτεκτονικής και των κατασκευών, σε μια ευχάριστη και φιλική ατμόσφαιρα με την παρουσία πολλών αρχιτεκτόνων, μηχανικών, συνεργατών και φίλων.

Σε συνδιοργάνωση με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 έκθεση αρχιτεκτονικού έργου με τα 200 κτίρια, που δημοσιεύτηκαν στα τεύχη του περιοδικού από το 1986 έως το 2016, ταξινομημένα σε πέντε κατηγορίες. Παράλληλα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ανοικτής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, που διεξήγαγε το “ΚΤΙΡΙΟ” στην ιστοσελίδα του (www.ktirio.gr) στο διάστημα από 1η Απριλίου έως 13 Ιουνίου 2016 (Α’ φάση) και από 15 Ιουνίου έως 20 Σεπτεμβρίου 2016 (Β’ φάση), αναδεικνύοντας τα 15 δημοφιλέστερα κτίρια και απονεμήθηκαν τα βραβεία στους αρχιτέκτονες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός, η πρόεδρος του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ Τόνια Κατερίνη, ο κοσμήτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ Δημήτρης Ησαΐας και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής Ηλίας Κωνσταντόπουλος.

Για το όραμα, την ίδρυση στη Θεσσαλονίκη το 1986, και τη μετέπειτα πορεία του περιοδικού μίλησαν οι ίδιοι οι ιδρυτές του, ο εκδότης Πέτρος Παπαϊωάννου και η διευθύντρια σύνταξης Δήμητρα Τσιώρα – Παπαϊωάννου, οι οποίοι ευχαρίστησαν όλους τους συνεργάτες τους, τις εταιρείες δομικών υλικών, τους αναγνώστες και συνδρομητές αλλά και όλους τους προσκεκλημένους για τις προσπάθειές τους όλα αυτά τα χρόνια για έγκυρη τεχνική ενημέρωση, για την προώθηση της αρχιτεκτονικής και την αναβάθμιση της ποιότητας των κατασκευών στην Ελλάδα.

Στην τελετή απονομής που ακολούθησε ανακοινώθηκαν τα τρία έργα κάθε κατηγορίας που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους κατά τη δεύτερη φάση της ψηφοφορίας, σε σύνολο ψήφων 6.643.

Οι Χανιώτες αρχιτέκτονες που βραβεύτηκαν για την κατοικία στο Ακρωτήρι είναι οι:Αριστομένης Βαρουδάκης και Γιώργος Βαρουδάκης.

 

Το βραβείο απένειμε ο κοσμήτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Ε.Μ.Π., Δημήτρης Ησαΐας στους αρχιτέκτονες Αριστομένη & Γιώργο Βαρουδάκη για την “Κατοικία στο Ακρωτήρι των Χανίων” (831 ψήφοι). 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook