Κι όμως δυο μόλις διοικητικοί υπάλληλοι παλεύουν να εξυπηρετήσουν και να καλύψουν 190 εργαζομένους στις υπηρεσίες του ΔΟΚΟΙΠΠ στο οποίο υπάγονται πλέον και οι δομές της πρώην ΚΕΠΠΕΔΗΧ και του ΚΑΜ. Την ίδια ώρα ο δήμος Χανίων καλύπτει έργα και υπηρεσίες του με ΜΚΟ και ιδιώτες εργολάβους! Ενδεικτικά ΜΚΟ έχουν μπει στα συσσίτια και στο κοινωνικό παντοπωλείο.

Το γεγονός αυτό κατήγγειλε σήμερα ο Συλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Χανίων που προχώρησε το πρωί σε συμβολική κατάληψη έξω από τα γραφεία του ΔΟΚΟΙΠΠ, διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση του οργανισμού.

Δυο υπάλληλοι για 190 άτομα!

Τα μέλη του 11 μελούς Δ.Σ. του συλλόγου έχουν επανειλλημμένως ζητήσει από τον δήμαρχο Χανίων να ενισχυθεί ο ΔΟΚΟΙΠΠ με προσωπικό ωστόσο όπως υποστηρίζουν έλαβαν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ, Αθηνά Γιαννουλάκη αναφέρθηκε ότι η μεταφορά των υπολοίπων υπηρεσιών στον ΔΟΚΟΙΠΠ, η οποία έγινε καλώς, δεν εξασφαλίστηκε και από την απαιτούμενη στελέχωση με προσωπικό. Όταν ζητήθηκε επανειλλημμένως από τον δήμαρχο Χανίων να ενισχυθεί ο ΔΟΚΟΙΠΠ με προσωπικό ωστόσο όπως υποστηρίζουν έλαβαν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

ΜΚΟ και εργολάβοι μπαίνουν σε δομές του δήμου με την έγκριση της δημοτικής αρχής

Επίσης η κα Γιαννουλάκη υπογράμμισε το απαράδεκτο γεγονός να αναλαμβάνουν ΜΚΟ και εργολάβοι ανάγκες του δήμου και το θέμα να μπαίνει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο με την αιτιολογία ότι δεν μπορούν οι υπάρχοντες υπάλληλοι του δήμου να καλύψουν τις ανάγκες των δομών.

Ανοίγουν τις πόρτες για να μπουν ΜΚΟ και ιδιωτικές εταιρείες

Όπως επεσήμανε η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Ηλέκτρα Πατσουράκη: "Η δημοτική αρχή, κατόπιν εντολής της κυβέρνησης θέλει αυτή την κατάσταση προκειμένου να ανοίξει η "πόρτα" για να μπαίνουν από πίσω ΜΚΟ ή ιδιωτικές εταιρείες"

 
 
Δουλεύουν απογεύματα και Κυριακές για να βγει η δουλειά

Η μια εκ των δυο υπαλλήλων, η Μαρία Φουντουλάκη που έχει αναλάβει το διοικητικό κομμάτι του ΔΟΚΟΙΠΠ περιγράφει τι καλείται να φέρει εις πέρας ένα άτομο στον οργανισμό.

Η έτερη διοικητική υπάλληλος που έχει αναλάβει το οικονομικό κομμάτι, Αφροδίτη Χατζησάββα τονίζει ότι για να βγει η δουλειά χρειάζεται πολλές φορές να δουλέψουν απογεύματα και Κυριακές.