Μια νεαρή κοπέλα που έπεσε σε κώμα ύστερα από τροχαίο ατύχημα χαρακτηρίζεται πλέον «θαύμα που περπατάει» αφού κούνησε το δάχτυλό της λίγο πριν οι γιατροί ετοιμαστούν να απενεργοποιήσουν το μηχάνημα υποστήριξης που την κρατούσε στη ζωή.

Η Sam Hemming είχε υποστεί πολύ σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, όταν το αυτοκίνητο με το οποίο ταξίδευε με το φίλο της εξετράπη της πορείας του αφήνοντάς την, σύμφωνα με τους γιατρούς εγκεφαλικά νεκρή και «χωρίς ελπίδα ανάκαμψης». Η 22χρονη που σπουδάζει νομική, βρέθηκε στο χείλος του θανάτου, σύμφωνα με τους γιατρούς. Αφού τη χειρούργησαν, την έβαλαν σε τεχνητό κώμα για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της. Περίπου 19 ημέρες αργότερα, οι γιατροί συμβούλεψαν τους γονείς να προετοιμαστούν για το χειρότερο γιατί ετοιμάζονταν να απενεργοποιήσουν το μηχάνημα υποστήριξης της ζωής της αφού επιβεβαίωσαν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή.

Η μητέρα της δήλωσε ότι η κόρη της «κυριολεκτικά γύρισε από τους νεκρούς», προσθέτοντας: «Η Sammy δεν έπρεπε να είναι ζωντανή. Έπαθε τα χειρότερα τραύματα που θα μπορούσε να έχει κάποιος σε τροχαίο. Μαζευτήκαμε στο δωμάτιό και της είπαμε το αντίο μας ενώ εγώ ούρλιαζα. Αλλά με έναν τρόπο απίστευτο εκείνη κούνησε το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού της και οι γιατροί, την διατήρησαν σε ελεγχόμενο κώμα». Σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες, η κατάστασή της άρχισε να βελτιώνεται ενώ σήμερα προσπαθεί να επανέλθει πλήρως κάνοντας διάφορες θεραπείες. Η ίδια δηλώνει ότι δεν μπορεί να θυμηθεί το τροχαίο αλλά νιώθει ευγνώμων που κατάφερε να επανέλθει και να τους διαψεύσει όλους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook