Είναι τραγικό το γεγονός οτι στο αεροδρόμιο Χανίων,που εκατοντάδες ή και χιλιάδες άτομα συρρέουν κάθε μέρα, δεν υπάρχει κάποιος μόνιμος γιατρός ώστε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που αυτό καταστεί αναγκαίο.Ενα ζήτημα το οποίο δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο προσκήνιο ενω ανάλογα περιστατικά με το σημερινό έχουν συμβεί και στο παρελθόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα, γύρω στις 11:30 το πρωί ενας οδηγός ταξι αισθάνθηκε αδιαθεσία,στο χώρο του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα να μείνει αβοήθητος για περίπου μισή ώρα μέχρι να καταφθάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΥΠΑ στο Αεροδρόμιο Χανίων κ. Μ. Αρμουτάκης, “είναι τραγικό αυτό που συνέβη! Να μην έχει ολόκληρο αεροδρόμιο ενα γιατρό σε περίπτωση που συμβεί κάτι.

Ο κύριος Αρμουτάκης αμέσως ειδοποίησε την 115 Π.Μ για να στείλουν στο σημείο κάποιον γιατρό ενω λίγο αργότερα,όπως προαναφέρθηκε, κατέφθασε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την μεταφορά του στο Γ.Ν Χανίων.

Όπως μας τόνισε ο κύριος Αρμαουτάκης, “Είναι ενα ζήτημα που το έχουμε θίξει πάρα πολλές φορές σε όλους τους αρμόδιους φορείς και η μόνη απάντηση που λαμβάνουμε είναι οτι “δεν έχουμε προσωπικό” “

“Πέντε ημέρες την εβδομάδα στέλνουν εναν ειδικευόμενο απο το Κέντρο Υγείας Βάμου”

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κύριο Αρμαουτάκη αυτό δεν αρκεί καθώς θα πρέπει μόνιμα να υπάρχει τουλάχιστον ένας γιατρός καθώς με τόσο κόσμο περιστατικά μπορούν να συμβούν οποιαδήποτε ώρα και στιγμή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook