Μέσα στα πλαίσια ανάπτυξης του Google+, η Google έχει θέσει μια μη διαπραγματεύσιμη πολιτική σχετικά με τα ψεύτικα προφίλ. Όπως αναφέρεται στο gugoo.gr, ένας μεγάλος αριθμός λογαριασμών στο Google+ έχουν διαγραφεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, λόγω αμφιβολίας για τη γνησιότητα τους.

Αρκετοί λογαριασμοί έχουν διαγραφεί από το κοινωνικό δίκτυο της Google λόγω της χρήσης ψευδωνύμων. Επιπλέον, ένας πρώην υπάλληλος της Google, με όνομα Kirrily «Skud» Robert, κλήθηκε να ανεβάσει μια φωτογραφία της ταυτότητας του για να αποδείξει ότι ήταν πράγματι αυτός. Ακόμα και γνωστοί ηθοποιοί είχαν προβλήματα, επειδή χρειάστηκε να αποδείξουν ότι ήταν πράγματι αυτοί.

Με τη διαγραφή ενός λογαριασμού από το Google+ μπορείτε να χάσετε την πρόσβαση σε όλους τους Google λογαριασμούς σας, συμπεριλαμβανομένου και του Gmail. Για να είμαστε δίκαιοι, το Google+ δηλώνει στα έγγραφα πολιτικής της, ότι απαγορεύει στα μέλη της τη χρήση επαγγελματικών τίτλων, ψευδώνυμων, και ασυνήθιστων χαρακτήρων στο όνομα τους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «Τα Google Profiles απαιτούν από εσάς να χρησιμοποιήσετε το αληθινό σας όνομα, δηλαδή αυτό που χρησιμοποιείτε στην καθημερινή σας ζωή.»

Ο αντιπρόεδρος των κοινωνικών δικτύων της Google, Vic Gundotra αναγνώρισε ότι η Google είχε κάνει κάποια λάθη, αν και δήλωσε ότι η εταιρεία απαιτεί από τους χρήστες να χρησιμοποιούν τα αληθινά τους ονόματα. Η Google ελπίζει ότι με τη χρήση των αληθινών ονομάτων θα δημιουργήσει μια πιο δεμένη κοινότητα.

Παρ ‘όλα αυτά, κάποιοι χρήστες έχουν αναστατωθεί, και μερικοί από αυτούς έχουν κληθεί να αποδείξουν την γνησιότητα της ταυτότητάς τους. Η Google θα πρέπει να βρει ένα πιο φιλικό, πιο αποτελεσματικό και πιο επιτυχημένο τρόπο ταυτοποίησης των χρηστών της, αλλιώς ορισμένοι από αυτούς θα εγκαταλείψουν την υπηρεσία μια για πάντα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook