Τη ζωή τους έχασαν και οι 80 επιβαίνοντες σε στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου C-130 που συνετρίβη την Τρίτη σε ορεινή περιοχή στην Γκελμίμ, στο νότιο τμήμα του Μαρόκου, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού. Στην περιοχή επικρατούσε ομίχλη και οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες όταν σημειώθηκε το δυστύχημα, αλλά προς τον παρόν δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τα αίτια της συντριβής.

Οι πληροφορίες που έφθαναν από τοπικούς αξιωματούχους και ειδησογραφικά μέσα στο Μαρόκο σχετικά με τον ακριβή αριθμό των θυμάτων ήταν αρχικά συγκεχυμένες.

Η τελευταία ανακοίνωση, πριν τον τελικό απολογισμό, ήρθε από τις ίδιες τις Ένοπλες Δυνάμεις και έκανε λόγο για 78 νεκρούς και τρεις βαριά τραυματίες. Αργότερα, ανακοινώθηκε ότι η πληροφορία για τρίτο τραυματία ήταν λανθασμένη και οι δύο τραυματισμένοι υπέκυψαν στα τραύματά τους σε  κοντινό στρατιωτικό νοσοκομείο.

Το μεταγωγικό συντρίβη σε βουνό περίπου οκτώ χιλιόμετρα από την Γκελμίμ, ενώ ετοιμαζόταν για την προσέγγιση και την προσγείωση.

Σύμφωνα με ειδησεογραφικούς δικτυακούς τόπους του Μαρόκου προερχόταν από τη Λααγιούν στη Δυτική Σαχάρα.

Δεκάδες ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή, ενώ ο στρατός άρχισε έρευνα για το δυστύχημα.

Αξιωματούχος του μαροκινού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι επικρατούσε ομίχλη και οι καιρικές υνθήκες ήταν άσχημες όταν σημειώθηκε το δυστύχημα, αλλά προς τον παρόν δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τα αίτια της συντριβής.

Το Lockheed C-130 Hercules είχε σχεδιαστεί τη δεκαετία του 1950 και είναι από τα πιο διαδεδομένα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη διεθνώς, με περίπου 50 χώρες να το χρησιμοποιούν για πολλαπλούς ρόλους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook