Στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης στο νευραλγικό τομέα της παιδείας, αναφέρθηκε ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης σε χθεσινή παρέμβαση του στο ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Κατά την παρέμβασή του ο κ. Αυγενάκης επεσήμανε: «Η Παιδεία πρέπει να είναι πεδίο εθνικής συνεννόησης, δεν μπορεί να είναι πεδίο αντεγκλήσεων. … Χθες, το αίτημα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να συζητήσουμε για θέματα Παιδείας. Ένα ζήτημα το οποίο, ομολογουμένως, δεν είναι και το πιο ευχάριστο για την κυβέρνηση, δεδομένων των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα με πρωτεργάτη τον κ. Φίλη και που κάθε άλλο παρά θετικά αποτελέσματα έχουν για τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς, αλλά και για τα ίδια τα παιδιά. Το καβγάδισμα, η ένταση ήταν κάτι που αναμέναμε, αφού είναι η προσπάθεια φυγής σε ένα ζήτημα που θεωρητικά βολεύει τον κ. Τσίπρα. 
Βολεύει τον κ. Τσίπρα να μιλά γενικώς και αορίστως και να πετάει λάσπη. Εμείς ως ΝΔ έχουμε αποφασίσει βήμα-βήμα να κάνουμε γνωστό στην ελληνική κοινωνία το πρόγραμμά μας και τις θέσεις μας. Σε ότι αφορά το θέμα της διαπλοκής, των καναλιών είναι ένα ζήτημα που ομολογουμένως αποτελεί ένα ξεχωριστό θέμα συζήτησης σε μία συνεδρία η οποία ζητήθηκε από πλευράς της ΝΔ να προγραμματιστεί και όπως είδαμε και από πλευράς κυβέρνησης, με μια μικρή χρονοκαθυστέρηση, έγινε αποδεκτή. Η παιδεία για μας πρέπει να είναι πεδίο εθνικής συνεννόησης, το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να είναι αντικείμενο μικροκομματικών αντεγκλήσεων».

Επίσης, ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στο θέμα των θρησκευτικών χαρακτηρίζοντας «… απολύτως ουσιαστικού χαρακτήρα τις διαφορές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον υπουργό Παιδείας στο θέμα των θρησκευτικών. … Δεν έχουμε αντίρρηση βεβαίως στο να μετεξελιχθεί το μάθημα των θρησκευτικών, αλλά ο τρόπος το “αποφασίζω και διατάζω” του κ. Φίλη κάθε άλλο παρά μπορεί να γίνει σεβαστός. Ο Υπουργός παιδείας είναι, δεν είναι ο δερβέναγας, ο οποίος αποφάσισε κι ένα ωραίο πρωί επέβαλε αυταρχικά την απόφασή του και, μάλιστα, μετά στέλνει και μηνύματα αγάπης και σεβασμού».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook