Πρόσκληση για το διήμερο φεστιβάλ " Η Κρήτη χορεύει" - 8 & 9 Οκτώβρη στην καρδιά των Χανίων

Το Σάββατο 8 θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια χορού με τους Νίκο Γιακουμάκη και Τιλάσα Διγενή με μία ιδιαίτερη προσέγγιση του Κρητικού χορου. 

Την Κυριακη 9 απο τις 17:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν ομιλίες με ομιλητές τον Νίκο Αποστολάκη, τον Νίκο Γιακουμάκη και την Τιλάσα Διγενή.

Η κορύφωση της βραδιάς θα γίνει με γλέντι υπο την λύρα του Δημήτρη Βακάκη στο Χοροστάσι.

Για κρατήσεις οσον αφορά το σεμινάριο το Σάββατο στο τηλέφωνο 6947426858 ενώ για κρατήσεις σχετικά με τις ομιλίες και το γλέντι την Κυριακή στο τηλέφωνο 28210 72352

Η είσοδος στα σεμινάρια και τις ομιλίες είναι δωρεάν ενω για το κόστος του εισιτηρίου για το γλέντι είναι μόλις πέντε ευρώ

Χορηγός Επικοινωνίας Flashnews.gr 

Η σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ

Σάββατο 8/10: Σεμινάρια έκφραση-αυτοσχεδιασμός - ΧΟΡΟΣ ΚΡΗΤΗ 

Ώρα:16.30 (με ζωντανή μουσική.) • Κόστος: Δωρεάν • Δηλώστε εγκαίρως συμμετοχή- θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

  • Νίκος Γιακουμάκης προσεγγίζει με τον δικό του τρόπο την μουσικοχορευτική έκφραση της Κρήτης από το πρόσφατο παρελθόν ως τις μέρες μας, με έμφαση στην Δυτική Κρήτη. Αλληλεπιδρά με τους συμμετέχοντες, προσπαθώντας να εξηγήσει την μετάβαση απ' το χθες στο σήμερα."ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΟΡΕΥΤΕΣ"
  • Η Τιλάσα Διγενή μέσα από τα Κρητικά πατήματα ξυπνά την αρχέγονη δύναμη του χορού η οποία στοχευμένα μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά. Ο χορευτής εστιάζει και αφουγκράζεται την βαθιά εσωτερική κατάσταση του σώματός του που επιθυμεί να εκφραστεί. Μέσα από τη κίνηση αυτοσχεδιάζει και εκφράζει τα πάθη τα εκπληρωμένα και τα ανεκπλήρωτα. Μπορεί αυτό να συμβεί; Πώς;

Κυριακή 9/10: «ΣΑΝ ΤΟΤΕ » Έναρξη 5.00μμ

Ο Νίκος Αποστολάκης, αναπτύσσει « ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΖΑΛΟΥ ΜΑΣ» Πρόεδρος του Πολιτιστικού Παραδοσιακού Συλλόγου Σελίνου. 

Ο Νίκος Γιακουμάκης «συζητά» με τους συμμετέχοντες για την εμπειρία τους από το σεμινάριο, σε έναν ανοικτό διάλογο μαζί τους.

«ΣάΜΟΥΡE» του Θοδωρή Παπαδουλάκη Προβολή της Ταινίας μικρού μήκους 25'. Η «Indigo View» μας τιμά με αυτήν την παραχώρησή.

Η Τιλάσα Διγενή μοιράζεται τις σκέψεις της. «Η αγάπη για τον άνθρωπο ποτίζει τη βαθιά, αρχέγονη ρίζα του χορού». 
Ο Χορός τότε λειτουργούσε ως θεραπευτικό εργαλείο για την εσωτερική ισορροπία και την καλύτερη ποιότητα ζωής του ανθρώπου. 
Ο χορός σήμερα. Ο ρόλος των χοροδιδασκαλείων και η αυθεντικότητα με την οποία παραδίδεται η γνώση. Είναι αναγκαία η ύπαρξή τους ; 
Σε ποια όρια είναι ωφέλιμη και σε ποια όχι; 

ΔΙΓΕΝΗΣ * ΣΑΝ ΤΟΤΕ * ΚΑΛΟΦΙΛΩΝ ΑΝΤΑΜΩΣΗ. Η Τιλάσα τιμά τον άνθρωπο που την μύησε στην φιλοσοφία της Κρήτης, τον πατέρα της Νίκο Διγενή. Ιδρυτής του συλλόγου “ΔΙΓΕΝΗΣ”, ένα από τα πρώτα χοροδιδασκαλεία της Κρήτης, μετά τον «Παγκρήτιο όμιλο Βρακοφόρων» και το «Λύκειο Ελληνίδων Χανίων» όπου διδάχτηκε και δίδαξε. 
Ο ΔΙΓΕΝΗΣ φύτεψε το σπόρο της αγάπης του Κρητικού τρόπου ζωής σε εκατοντάδες παιδιά. 
Επίτιμοι προσκεκλημένοι όλοι οι χορευτές και φίλοι του συλλόγου για ένα Αντάμωμα σαν τότε .

Γλέντι "σαν τότε" με τον Δημήτρη Βακάκη 8.00μμ
Μια τέτοια παρέα δεν μπορεί παρά να εκφράσει την αγάπη της στο ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ του «Μεγάλο Ο».
Ο αγαπημένος φίλος από τα παλιά Δημήτρης Βακάκης με την παρέα του, θα είναι οι μουσικός μάγος αυτού του γλυκού ανταμώματος.

Πολυχώρος το 'ΜΕΓΑΛο Ο'
Γρηγορίου Ε’ 69 (στον δρόμο της πυροσβεστικής 
τηλ. 28210 72352
[email protected] 
www.facebook.com/tomegaloo