Συνεδριάζει το πρωί της Τετάρτης η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου ο πρωθυπουργός να ενημερώσει για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και να επισημάνει την ανάγκη στήριξης εκ μέρους των βουλευτών του κυβερνητικού έργου που πρέπει να προχωρήσει πλέον με εντατικούς ρυθμούς.

Όπως έγινε γνωστό, τα τετ-α-τετ του Γ.Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς αναβάλλονται επί του παρόντος, όπως και η ενημέρωση της Βουλής σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα αποτελέσματα της Συνόδου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, ως αιτία της αναβολής προβλήθηκε επισήμως το ότι «δεν είχαν προετοιμαστεί σωστά», αλλά ανεπισήμως έγινε γνωστό ότι η αιτία της αναβολής πρέπει να αναζητηθεί στο ότι οι διαβουλεύσεις των εμπειρογνωμόνων για το περιεχόμενο της απόφασης των Βρυξελλών για την Ελλάδα δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Εν τω μεταξύ, το Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τις επιστολές του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς του, στις οποίες αναφέρονται ρητώς οι προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου κατά υπουργείο, και με τις οποίες ο κ. Παπανδρέου ζητά αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι στόχος της δημοσιοποίησης των επιστολών είναι να γνωρίζει ο πολίτης τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου για το επόμενο διάστημα, και πιθανώς έως τα τέλη του έτους.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook