Η χορωδία αποτελούμενη απο 100 μέλη επισκέφθηκε περιοχές του Δήμου Καντάνου – Σελίνου, όπου εκτός απο τις δύο συναυλίες ξεναγήθηκαν στις περιοχές αυτές.

Μετά την Παλαιοχώρα, η πολυμελής μικτή χορωδία, από πολλές περιοχές της Σουηδίας. την προηγούμενη εβδομάδα, απέδωσε και στην Κάντανο τις όμορφες και αρμονικές μελωδίες της. 

Οι περισσότερες μελωδίες, ήταν από το Ελληνικό έντεχνο ρεπερτόριο. Την βραδιά πλαισίωσαν τα νεοσύστατα χορευτικά από την περιοχή, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Γ. Αγιασμενάκη και του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου.

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, τρία λεωφορεία λοιπόν επισκεπτών, πλημμύρισαν, λίγο πριν το μεσημέρι, στην πλατεία της Καντάνου, όπου τα μέλη του Πολιτ. Συλλόγου, τους υποδέχτηκαν, με πολλά και γευστικά παραδοσιακά καλοχερίδια και τσικουδιά.

Προηγουμένως οι επισκέπτες, ενημερώθηκαν, για τους ιστορικούς τόπους της διαδρομής, Μάλεμε, Ταυρωνίτη, Βουκολιές, Κακόπετρο, Αγριμοκεφάλα και Φλώρια, όπου και σταμάτησαν επ΄αρκετόν. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι επισκέπτες έδειχναν, εκτός από την ιστορία του τόπου και με την χλωρίδα και την πανίδα. Για την χλωρίδα ειδικά, πολλοί από αυτούς έβλεπαν, για πρώτη φορά Καστανιές και καρποφορημένες Κυδωνιές. Στα Φλώρια, εντυπωσιάστηκαν, κάνοντας μάλιστα και πολλές ερωτήσεις, για τα πολυποίκιλα φυτεύματα, από ένα μικρό οικιακό κηποχώρακο. Για το ιστορικό Φαράγγι της Καντάνου και φυσικά, για την Κάντανο, έγιναν αρκετές αναφορές, όσο το επέτρεπε ο περιορισμένος χρόνος, για όλες τις ιστορικές περιόδους, με περισσότερη επιμονή, την Γερμανοκατοχική, όπου τα γεγονότα, είναι πιο πρόσφατα. Η ξενάγηση συνεχίστηκε στην συνέχεια από μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Το μεσημέρι παρατέθηκε πλουσιοπάροχο γεύμα, στην αίθουσα του ενοριακού κέντρου. Οι επισκέπτες περιπάτησαν στον οικισμό και το απόγευμα, αφού έκαμαν αρκετές πρόβες, όπως το συνηθίζουν άλλωστε, παρουσιάστηκαν στο αμφιθέατρο με το πλούσιο μουσικό τους ρεπερτόριο. Οι τρεις νεοσύστατες χορευτικές ομάδες των νεαρών παιδιών, μας εντυπωσίασαν, γιατί τα μαθήματα χορού, που είχαν πάρει, ήταν πολύ λίγα.

Την βραδιά συμπλήρωσαν και οι ριζίτες του Πολιτ. Συλλόγου, όπου μας τραγούδησαν ” Μαδαρίτικα” τραγούδια. Με εγκάρδιες φιλοφρονήσεις και ανταλλαγές ενθυμημάτων, έκλεισε η όμορφη βραδιά, με τα χαμόγελα να είναι ζωγραφισμένα τόσο στα χείλη των ακροατών, που καταχειροκρότησαν την προσπάθεια της αλλοδαπής χορωδίας, όσο και των μελών της χορωδίας, η εναρμονισμένη αρμονία της οποίας, έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής.

Κείμενο – φωτο: Ευτύχης Κορκιδάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook