Εν μέσω των αυξανόμενων τουρκικών προκλήσεων και με την έναρξη της μεγάλης άσκησης “Παρμενίων” η επίσκεψη και στην Κρήτη του Ανώτατου Διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, από 2 έως 4 Οκτωβρίου 2016, ο Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (Supreme Allied Commander Europe-SACEUR) και Δυνάμεων ΗΠΑ στην Ευρώπη  (US European Command-EUCOM), General Curtis M. Scaparroti, 

πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης προβλέπει αρχικά διμερείς επαφές και ενημερώσεις στο ΥΠΕΘΑ και στο ΓΕΕΘΑ και ακολούθως ο Α/ΓΕΕΘΑ, μαζί με τον SACEUR, θα επισκεφθούν το Ναύσταθμο Κρήτης, το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής, την 115 Πτέρυγα Μάχης και το Πεδίο Βολής Κρήτης.

Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016»

Από 3 έως 7 Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η Εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2016», η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο.

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες, σε αυτές, μονάδες, συμμετέχουν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Κύριοι σκοποί της ασκήσεως είναι:

α.  Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας.

β.  Η εξάσκηση στην εφαρμογή διαδικασιών διοικήσεως και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων.

γ.  Η εξάσκηση και αξιολόγηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους.

δ.  Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των φορέων του πολιτικού τομέα, στην μεγαλύτερη δυνατή έκταση που απαιτείται, κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook