Η απάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας στην ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λασιθίου με αφορμή την κινητοποίηση για τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Ιεράπετρας και το κλείσιμο του γραφείου της ΔΕΗ:

«Με έκπληξη διαβάσαμε στον τύπο της προηγούμενης εβδομάδας την τοποθέτηση της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ Λασιθίου, με αφορμή την κινητοποίηση που ο Δήμος Ιεράπετρας πραγματοποίησε για τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Ιεράπετρας και το κλείσιμο του γραφείου της ΔΕΗ.

Είναι πασιφανές ότι με εξαιρετικά μεγάλη ευκολία, άνθρωποι που νομίζουν ότι αρκεί να αγωνίζονται από τον καναπέ κρίνουν και κατακρίνουν όχι μόνο τις αρχές αλλά και τους ίδιους τους συμπολίτες τους, αφού τολμούν να απαξιώνουν την Ιεράπετρα και τις μέχρι σήμερα αξιόλογες προσπάθειές της.

Ας μας πουν λοιπόν αυτοί που με τόση ευκολία τολμούν δημόσια, εξυπηρετώντας προσωπικές τους φιλοδοξίες, να φτάνουν σε συμπεράσματα του τύπου «Η Ιεράπετρα, είναι πλέον πασίδηλο, δεν έχει καταφέρει να πείσει», τι έκαναν μέχρι σήμερα για να πείσουν όλους εμάς;  

Πότε  η Ν.Ε. Πασοκ επισκέφτηκε τον Δήμο Ιεράπετρας, όπως κάνουν τόσοι άλλοι εκπρόσωποι κομμάτων και κομματικών οργανώσεων, για να ενημερωθούν για τα προβλήματα και τις ανάγκες της πόλης τους;

Πότε εξέφρασαν δημόσια τη  διάθεσή τους να υποστηρίξουν ενεργά την Ιεράπετρα, συμμετέχοντας και οι ίδιοι στους συλλογικούς αγώνες αιρετών, φορέων, συλλόγων και πολιτών;

Πόσες φορές στάθηκαν στην πρώτη γραμμή, δίπλα στον αγρότη της Ιεράπετρας που καθημερινά μοχθεί, για να διεκδικήσουν όλα όσα αυτονόητα έπρεπε να του ανήκουν;

Που ήταν στους πολυετείς αγώνες της Ιεράπετρας για το Νοσοκομείο και τις υπηρεσίες της;

Και που είναι σήμερα; Αφού εξακολουθούν να αγνοούν την καθημερινότητα της πόλης τους, τις ανάγκες, τις προσπάθειες και τους συνεχείς καθημερινούς αγώνες που καταβάλλονται από τον Δήμο Ιεράπετρας και πολλές ακόμα πλευρές.

Αρκούν άραγε λίγες μόνο γραμμές στον τύπο για να πείσουν για το ουσιαστικό ενδιαφέρον τους ή μήπως είναι αρκετή, όπως και οι ίδιοι αναφέρουν, η ανάδειξη των προβλημάτων  και η άσκηση κριτικής;

Επειδή λοιπόν τα προβλήματα επιλύονται με καθημερινές διεκδικήσεις και συνεχείς συλλογικούς αγώνες, ας κατανοήσουν επιτέλους ότι άλλα μας επιβάλουν οι σημερινές καθ΄ όλα δύσκολες εποχές.

Και επειδή η Ιεράπετρα δεν αξίζει να θυσιάζεται στον βωμό προσωπικών και κομματικών πεποιθήσεων και συμφερόντων, αν πραγματικά ενδιαφέρονται για την πρόοδο και την ανάπτυξή της, ας υιοθετήσουν πιο γόνιμες και ουσιαστικές πρακτικές.

Η εποχή της πολιτικής θεωρίας και της επιφάνειας έχει αντικατασταθεί πλέον από την εποχή της διεκδίκησης, της συλλογικής προσπάθειας και της συστηματικής εργασίας! Από την εποχή που θέλει την Ιεράπετρα να αξιοποιεί όλες τις δυνάμεις της, διεκδικώντας έργα, δράσεις και παρεμβάσεις που τόσα χρόνια είχε στερηθεί!  

Σε μια τέτοια εποχή λοιπόν σας γνωρίζουμε ότι από μέρους μας ως ανεξάρτητη Δημοτική Αρχή ήμασταν και εξακολουθούμε να είμαστε πρόθυμοι για γόνιμο διάλογο με όλες τις πολιτικές και κομματικές παρατάξεις, αλλά και εποικοδομητική συνεργασία για μια Ιεράπετρα πιο Δυνατή !

Θεοδόσιος Καλαντζάκης

Δήμαρχος Ιεράπετρας»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook