Ερώτηση προς τον Περιφερειάρχη κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μαρκογιαννάκης και Σταματάκης με θέμα “Ατυχήματα από διέλευση πεζών επί της εθνικής οδού στο ύψος του Καβρού Γεωργιούπολης”

“Τα τελευταία χρόνια στην περιοχή του Καβρού Γεωργιούπολης, έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα εξαιτίας της διέλευσης πεζών κάθετα της εθνικής οδού στο σημείο αυτό. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεκάδες άνθρωποι ανάμεσα τους και μικρά παιδιά περνούν τον δρόμο καθημερινά, ενώ παράλληλα διασχίζουν τον δρόμο πολλά αυτοκίνητα με μεγάλη ταχύτητα. Το φαινόμενο αυτό παρουσιάζει έξαρση τους θερινούς μήνες, καθώς υπάρχει μεγάλος αριθμός από τουρίστες-επισκέπτες, που διαμένουν στα ξενοδοχεία της περιοχής και πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας επιχειρούν να περάσουν με σκοπό να προσεγγίσουν τις επιχειρήσεις, που βρίσκονται στην άλλη μεριά του δρόμου.

Το θέμα αυτό είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια και έχουν αντίστοιχα προκύψει πολλές διαμαρτυρίες από τους κάτοικους και ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων της περιοχής. Έτσι οι οδηγοί που χρησιμοποιούν συχνά την εθνική οδό, έχοντας εις γνώσιν το πρόβλημα, μεριμνούν να ελαττώσουν ταχύτητα καθώς περνούν από το σημείο αυτό. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για οδηγούς, που δεν έχουν ξαναπεράσει από εκεί και σε κάθε περίπτωση δεν γνωρίζουν την ιδιαιτερότητα του σημείου αυτού. Παρά ταύτα, μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Η κατασκευή μιας πεζογέφυρας στο ύψος της εθνικής οδού, που γίνονται κατά κόρον οι διελεύσεις, ενδεχομένως να ήταν η λύση στο πρόβλημα αυτό, που τόσα χρόνια παρουσιάζεται στην περιοχή. Έτσι θα αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια ατυχήματα, των οποίων γινόμαστε μάρτυρες συχνά, κυρίως τους θερινούς μήνες.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχη, εάν είναι στις προθέσεις σας η ανάληψη πρωτοβουλιών, με σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος που περιεγράφηκε.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook