Την άνοδο έχουν πάρει οι τιμές των υγρών καυσίμων σε ολόκληρη την Κρήτη με το Λασίθι να κατέχει την πανελλαδική πρωτιά με τις υψηλότερες τιμές. Το γεγονός αυτό προκαλεί την αγανάκτηση ειδικά των επισκεπτών απο την υπόλοιπη Ελλάδα οι οποίοι έρχονται στο νησί για διακοπές βλέποντας πως είναι υποχρεωμένοι να προμηθεύονται αμόλυβδη βενζίνη σε τιμές έως και 15 λεπτά πιό υψηλές απο εκείνες που υπάρχουν στον τόπο τους ή σε άλλες τουριστικές περιοχές.

Σύμφωνα με το Παρατήριο τιμών υγρών καυσίμων του υπουργείου Οικονομίας οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων, σε ολόκληρη την χώρα το τελευταίο διήμερο διαμορφώθηκαν ως εξής :

Χαμηλότερη τιμή : 1,616 – 1,785. Υψηλότερη τιμή : 1,799 – 1,868. Μέση τιμή 1,671 – 1,817

Αντίστοιχα στην Κρήτη οι τιμές έχουν ως εξής :

Νομός Χανίων :
Χαμηλότερη τιμή 1,726. Υψηλότερη τιμή 1,825. Μέση τιμή 1,768

Δείτε εδώ τις τιμές στα πρατήρια του Ν.Χανίων

Νομός Ηρακλείου :
Χαμηλότερη τιμή 1,699. Υψηλότερη τιμή 1,874. Μέση τιμή 1,771

Δείτε εδώ τις τιμές στα πρατήρια του Ν.Ηρακλείου

Νομός Ρεθύμνου :
Χαμηλότερη τιμή 1,739. Υψηλότερη τιμή 1,856. Μέση τιμή 1,784

Δείτε εδώ τις τιμές στα πρατήρια του Ν.Ρεθύμνου

Νομός Λασιθίου :
Χαμηλότερη τιμή 1,785. Υψηλότερη τιμή 1,868. Μέση τιμή 1,817

Δείτε εδώ τις τιμές στα πρατήρια του Ν.Λασιθίου

 Οι \”καυτές\” τιμές των καυσίμων στην Κρήτη προκαλούν τις έντονες διαμαρτυρίες τόσο των επισκεπτών, όσο και των κατοίκων του νησιού, ενώ απο την πλευρά τους οι βενζινοπώλες ισχυρίζονται πως οι αυξήσεις οφείλονται στις αυξημένες τιμές με τις οποίες προμηθεύονται καύσιμα απο τις εταιρείες.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι δεν έχουν καμμία ευθύνη για την αύξηση των τιμών και μάλιστα τονίζουν πως οι χαμηλότερες τιμές τους συμφέρουν καθώς ήδη λόγω των υψηλών τιμών η κίνηση είναι πολύ μειωμένη και πολλά πρατήρια βάζουν λουκέτο.

Παράλληλα οι βενζινοπώλες ζητούν αυστηρούς ελέγχους και την επιβολή πλαφόν στις τιμές, αλλά σε όλο το κύκλωμα που αφορά στα υγρά καύσιμα, απο τα διυλιστήρια, τις εταιρείες μέχρι  και τα πρατήρια, ενώ και οι φορείς ζητούν την παρέμβαση του υπουργείου και της επιτροπής ανταγωνισμού.

Flashnews.gr/Ναπ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook