Αυστηρά μέτρα έτσι ώστε να μην εξαπλωθεί ο επικίνδυνος ιός της \”τριστέτσας\” των εσπεριδοειδών λαμβάνονται απο την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε.Χανίων.

Ο ιός εντοπίστηκε σε μικρό μεν αριθμό δένδρων σε περιοχές της Αγυιάς και του Φουρνέ αλλά εαν δεν εφαρμοστούν μέτρα καραντίνας τότε ο κίνδυνος εξάπλωσής του σε ολόκληρη την περιοχή με αποτέλεσμα την αποξήρανση των δένδρων είναι άμεσος.

Όπως ανακοίνωσε η  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κατά την διάρκεια δειγματοληψιών στα εσπεριδοειδή των Χανίων ,ευρέθη μικρός αριθμός δένδρων θετικών στον ιό της τριστέτσας των εσπεριδοειδών στις ευρύτερες περιοχές των Δ.Δ. Αγυιάς του Δήμου Χανίων και Δ.Δ. Κουφού του Δήμου Πλατανιά.

Οι περιοχές αυτές χωρίστηκαν σε εστιακές ζώνες και σε ζώνες ασφαλείας, όπου αναλόγως με την απόσταση απο τα προσβεβλημένα δένδρα εφαρμόζονται αντίστοιχα μέτρα όπως απαγόρευση νέων φυτεύσεων, εμβολιασμών και διακίνησης καρπών (π.χ. πορτοκαλιών) που να έχουν ποδίσκους και φύλλα.

Ολόκληρη την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας με τις συγκεκριμένες περιοχές στις οποίες βρέθηκαν τα προσβεβλημένα απο την τριστέτσα δένδρα μπορείτε να την διαβάσετε ΕΔΩ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook