Σε Γενική Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο προσέρχονται στις 5 το απόγευμα οι ιδιοκτήτες ταξί του Ηρακλείου προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί κάποια κινητοποίηση στο Ηράκλειο.

Το μεσημέρι επιστρέφουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αυτοκινητιστών Ηρακλείου, οι οποίοι συμμετείχαν στην πανελλαδική κινητοποίηση στο Σύνταγμα. Η πρόταση που τίθεται πανελλαδικά αφορά τη συνέχιση των κινητοποιήσεων καθώς ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης δεν δεσμεύτηκε για την απόσυρση του νομοσχεδίου ή για την επιβολή πληθυσμιακών κριτηρίων για την απελευθέρωση των αδειών.

 Αν και στις επαφές με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη διαπιστώθηκε "θετικό κλίμα" ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί Θύμιος Λυμπερόπουλος τόνισε πως οι ιδιοκτήτες απαιτούν “γραπτές διαβεβαιώσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα διαλόγου" ενώ κάλεσε τους αυτοκινητιστές της επαρχίας να επιστρέψουν σήμερα στις θέσεις τους, ώστε να μη δοθεί η εντύπωση χαλάρωσης των κινητοποιήσεων.

Σε περιφρούρηση της κινητοποίησης τους προχωρούν σήμερα οι ιδιόκτητες  ταξί των Χανίων οι οποίοι δεν προγραμματίσει για την ώρα νέα κινητοποίηση.

Παράλληλα αναμένεται η επόμενη Γ.Σ μέσω της οποίας θα καθορίσουν τη στάση τους για το επόμενο χρονικό διάστημα.