Τη νέα του ζωή σε οικοτροφείο στο Έσσεξ της Βρετανίας ξεκίνησε ένα μικρό σκυλί από την Κρήτη, το οποίο σώθηκε πρόσφατα από τους δρόμους και την κακοποίηση.

Η Βρετανίδα Angharad Belcher, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, έκανε διακοπές πριν από λίγο καιρό με τον σύζυγό της στην Κρήτη όταν συνάντησαν τον Οliver, ένα εννέα μηνών σκυλί, χτυπημένο από αυτοκίνητο και παρατημένο στο δρόμο. Ο μικρούλης μεταφέρθηκε από το ζευγάρι σε κτηνίατρο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Όμως δεν μπορούσαν να τον αφήσουν πάλι στο δρόμο.

Επειδή όμως δεν γινόταν να τον υιοθετήσουν οι ίδιοι ξεκίνησαν μέσω facebook έναν αγώνα να βρουν στον Oliver ένα σπίτι. Μέσω φίλων βρέθηκε ένα οικοτροφείο στο Έσσεξ όπου θέλησε να πάρει το σκυλάκο για να ζήσει μια νέα αρχή. Έτσι έγιναν όλα τα απαραίτητα για να ταξιδέψει ο σκύλος και με τη βοήθεια των Cretan Animal Protection και Amber’s Hope ο Oliver έφτασε στο Έσσεξ. Η Belcher μάλιστα ανέβασε στο προφίλ της στο facebook και τις ανάλογες φωτογραφίες.

Παράλληλα ξεκίνησε μια καμπάνια ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για να δοθούν στα φιλοζωικά σωματεία της Κρήτης που τους βοήθησαν σε όλο αυτό. Η ίδια σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα vettimes.co.uk είπε: ” Είναι τέλος σεζόν στην Κρήτη, το οποίο σημαίνει ότι οι τουρίστες που τάιζαν τα αδέσποτα σκυλάκια και γατάκια θα έχουν φύγει. Πολλά ξενοδοχεία θα κλείσουν. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συγκεντρωθούν χρήματα για να μπορέσουν οι εθελοντές εκεί να περιθάλψουν τα ζώα το χειμώνα.

petpet.fr