Στα Χανιά βρίσκεται σήμερα ο Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (Supreme Allied Commander Europe-SACEUR) και Δυνάμεων ΗΠΑ στην Ευρώπη  (US European Command-EUCOM), General Curtis M. Scaparroti ο οποίος από χθες πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων στα Χανιά, του SACEUR μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο, Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, περιλαμβάνει:

  • Τον Ναύσταθμο Κρήτης όπου θα ενημερωθεί για την οργάνωση, τη λειτουργία του και τις τεχνικοεπισκευαστικές δυνατότητες του.

  • Την 115 Πτέρυγα Μάχης όπου θα ενημερωθεί για την οργάνωση, λειτουργία και τις αποστολές που αναλαμβάνει στο πλαίσιο της αεράμυνας της χώρας καθώς και την συνδρομή που παρέχει στην εκπλήρωση διεθνών αμυντικών υποχρεώσεων της Ελλάδας.

  • Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στο οποίο θα ενημερωθεί για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα σχολεία που αναπτύσσει ως πιστοποιημένη νατοϊκή εκπαιδευτική οντότητα.  Επίσης, ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο SACEUR θα απευθυνθούν στους συμμετέχοντες στο ‘’Cyber Defence Conference in the Maritime Environment’’ το οποίο πραγματοποιείται στο ΚΕΝΑΠ από 4 έως 5 Οκτωβρίου 2016, τονίζοντας  την κρίσιμη επιχειρησιακή λειτουργία του κυβερνοπολέμου στο σύγχρονο ενοποιημένο πεδίο των επιχειρήσεων.

  • Το Πεδίο Βολής Κρήτης στο οποίο θα ενημερωθεί για την οργάνωση και το πολυεθνικό πλαίσιο λειτουργίας του, ενώ θα γίνει επίδειξη προετοιμασίας βολής Κατευθυνομένων Βλημάτων Patriot.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook