Ανακοίνωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή τον εορτασμό 42 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας:

«42 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, 42 χρόνια προσφοράς και συμβολής στην ευρωπαϊκή δημοκρατική και αναπτυξιακή πορεία του τόπου.

Η Νέα Δημοκρατία, από την ίδρυση της μέχρι και σήμερα, είναι η παράταξη της λογικής και της υπευθυνότητας, η παράταξη του οράματος και της προόδου, η παράταξη των μεγάλων αποφάσεων που εδραίωσε τη δημοκρατία και χάραξε και υλοποίησε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Είναι η παράταξη που υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή αποκατέστησε το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα και θεμελίωσε την Γ’ Ελληνική Δημοκρατία. Η κληρονομιά που μας κληροδότησε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, καθώς και το πλαίσιο των αρχών, των ιδεών και των θέσεων της ΝΔ, όπως αυτό καταγράφεται στην Ιδρυτική Διακήρυξή της παραμένουν επίκαιρα και ισχυρά.

Η παράταξή μας με Πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανοίγει μια νέα σελίδα, όπου επαναπροσδιορίζει τις αξίες και τις πολιτικές του κόμματος χτίζοντας στις αρχές της παράταξης μας, επανατοποθετώντας στον πυρήνα της τον πολίτη και προσαρμόζοντας τη λειτουργία της στις απαιτήσεις και τις προοπτικές του 21ου αι.

Αποσκοπούμε η ΝΔ καλύτερα οργανωμένη πλέον, να δώσει ξανά νόημα στην πολιτική, να αφουγκράζεται τα προβλήματα και τις επιθυμίες των πολιτών, να αποτελέσει μέσο διαμόρφωσης της αντίληψης των πολιτών για το «δημόσιο συμφέρον» και να πραγματώνει τις ανάγκες των πολιτών.    

Με διαφάνεια και αξιοκρατία, με συνέπεια και αξιοπιστία, η ΝΔ εκφράζει το αύριο των πολλών, ξεβολεύοντας το χθες των λίγων και των προνομιούχων. Μέσα από έναν πλουραλισμό ιδεών, απόψεων και θέσεων δημιουργούμε ένα σύγχρονο, λειτουργικό, ευρωπαϊκό, κεντροδεξιό κόμμα.

Η ΝΔ, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, προτείνει τη «Συμφωνία Αλήθειας» με τους πολίτες προτάσσοντας τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, ανάταξης της οικονομίας, λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών και αναγέννησης των κοινωνικών προσδοκιών.

Η ελληνική κοινωνία αναμένει από εμάς και μαζί με εμάς να δημιουργήσουμε τη ΝΔ του αύριο, να ξαναβάλουμε το τραίνο της χώρας στις ράγες και να διαμορφώσουμε τη νέα Ελλάδα της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της αλληλεγγύης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook