Επί δύο μήνες το Αγροτικό Ιατρείο στην Ανώπολη Σφακίων,το οποίο είναι ιδιοκτησία του νοσοκομείο Χανίων, παραμένει κλειστό καθώς μετά που ο προηγούμενος γιατρός ολοκλήρωσε το αγροτικό του δεν αντικαταστήθηκε.

Ένα μεγάλο πρόβλημα τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους περιπατητές που συχνά πυκνά καταφθάνουν στην Ανώπολη, καθώς σε περίπτωση που συμβεί κάτι θα πρέπει να “τρέξουν” στο κοντινότερο ιατρείο, που είναι στα Σφακιά.

Την δυσαρέσκεια του επι του θέματος εξέφρασε στο Flashnews.gr ο κ.Γιάννης Κριαράς, ένας εκ των ιδρυτών του Ιατρείου, το ’89.

Ο κ.Κριαράς είναι ομογενής της Αμερικής και βασικό στέλεχος του Συλλόγου Κρητών της Νεάς Υόρκης. Όπως μας επισήμανε το Αγροτικό Ιατρείο χτίστηκε με συνδρομή του συλλόγου το ’89. 

Το Αγροτικό ιατρείο είναι πλήρως εξοπλισμένο και για κάποια περίοδο λειτουργούσε κανονικά. Φτάνοντας στο σήμερα όμως δυστυχώς υπολειτουργεί ή δεν λειτουργεί καθόλου, όπως αυτή την περίοδο.

“Αυτή η κατάσταση στεναχωρεί όχι μόνο εμένα αλλά και ολους τους Κρητικούς ομογενείς που έδωσαν αγώνα για το χτίσιμο του ιατρείου, να το βλέπουμε δηλαδή κλεισμένο και παραγκωνισμένο. Όχι μόνον αυτό αλλα είναι και πολύ αποθαρρυντικό για εμάς τους ίδιους τους ωστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook