Με εντυπωσιακή συμμετοχή πλήθους κόσμου , κατά γενική ομολογία κοινού και δημοσιογράφων , των Αστυνομικών ,  και άλλων Αρχών αλλά και των Δικηγόρων πραγματοποιήθηκε η επιστημονικού χαρακτήρα  Παγκρήτια Ημερίδα , που οργάνωσε η Ομοσπονδία  και τα σωματεία της στην Κρήτη ,στα Χανιά με θέματα γύρω από την ελληνική νομοθεσία , την ποινική διαδικασία στις περιπτώσεις κακοποίησης ζώων και  τον ρόλο της Εισαγγελικής και Αστυνομικής Αρχής .

Στην σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρονται και τα εξής:

“Η Ομοσπονδία κατέθεσε και στην Ημερίδα  ,πέραν της ομιλίας της γύρω από το φιλοσοφικό και νομικό θέμα των Δικαιωμάτων των Ζώων  , την πρότασή της για την συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας των ζώων στην επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος  , σύμφωνα με την άποψη του Καθηγητή Κώστα Χρυσόγονου , εκ των Πανεπιστημιακών  συνεργατών της Ομοσπονδίας 

Στην ημερίδα  ,πέραν της επιστημονικής προσέγγισης των θεμάτων εκ μέρους τους ,  οι ομιλίες των δύο Εισαγγελέων ,της κας Αθηνάς Θεοδωροπούλου, Αντεισαγγελέα Εφετών Αθήνας και διατελέσασα  με επιτυχία Εισαγγελέας Προστασίας των Ζώων  και του Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου κου Ευστάθιου Θεοφανίδη , ειδικού και σε θέματα ρατσιστικής βίας  , συγκίνησαν τους πάντες  με τον σεβασμό τους και την αφοσίωσή τους στην αυταξία των ζώων.

Η επισήμανση της κυρίας Θεοδωροπούλου  , ότι αποδίδει στους φιλοζωικούς φορείς ρόλο οιονεί δημόσιας αρχής , όταν από την άλλη πλευρά  πολλοί αστυνομικοί ανά την επικράτεια τους απαξιώνουν, και οι επισημάνσεις του κου Θεοφανίδη  προς τους αστυνομικούς για το πως πρέπει να αντιλαμβάνονται την ευζωία και για την υποχρέωσή τους να πράττουν σύννομα στα περιστατικά κακοποίησης ζώων  ,όπως πράττουν και σε αυτά κατά ανθρώπων  αποτέλεσαν κομβικά σημεία της Ημερίδας μαζί με την σημαντική  γνώση που όλοι μας αποκτήσαμε .

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και τον επικεφαλής της Στρατηγό Ανδρέα Δασκαλάκη καθώς και τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ κ. Μανώλη Φιαγκουσάκη για την εμπεριστατωμένη ομιλία του , τον κ. Χαράλαμπο Ζολινδάκη, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων , που παραστάθηκε και με τον Πρόεδρό του κ. Γ. Δασκαλάκη , για την κομβική  συμβολή τους στην επιτυχία της Συνάντησης αυτής , τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  κα Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνη Μπαλωμενάκη που παραβρέθηκαν παρά τον πιεσμένο χρόνο τους στην Ημερίδα και τις Αυτοδιοικητικές Αρχές που στήριξαν την Συνάντηση , τον Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Πλατανιά κους  Γ. Μαλανδράκη και  Ν. Δασκαλάκη , τον Αντιδήμαρχο Χανίων κ. Κουκλάκη και την Αντιδήμαρχο Αποκορώνου κα Τερεζάκη  και βεβαίως τον απλό κόσμο , που επέλεξε να έλθει στην Ημερίδα μας .

Τέλος  πρέπει να ευχαριστήσουμε τους Χορηγούς μας , που άμεσα και με χαρά ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Ομοσπονδίας  για  οικονομική στήριξη της εκδήλωσης , ήτοι το Εμπορικό Επιμελητήριο Χανίων , την Aegean airlines  και τους εκπροσώπους της στην Κρήτη , το ξενοδοχείο Κρήτη, το βιβλιοπωλείο Α4 και το ξενοδοχείο Σαμαριά .

Και βεβαίως τα τοπικά MME  που κάλυψαν τόσο πριν όσο και μετά με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθειά μας .

Δεσμευόμαστε για την συνέχεια αλλά και για  ανάλογες τέτοιες Συναντήσεις  σε άλλα μέρη της χώρας ξεκινώντας από την Θεσσαλονίκη.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook