Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου με αφορμή τις νέες καθυστερήσεις στο φράγμα της Πλακιώτισσας:

«Διακοπή των εργασιών στο φράγμα της Πλακιώτισσας αποφάσισε η ανάδοχος εταιρεία, μέχρις ότου πληρωθεί τα χρέη ύψους 1 εκ. ευρώ που της οφείλει το Ελληνικό Δημόσιο.

Το έργο του φράγματος της Πλακιώτισσας αποτελεί όραμα δεκαετιών και η λειτουργία του θα δώσει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα άρδευσης της περιοχής. Ένα ακόμη έργο που σχεδιάστηκε από τη ΝΔ και ξεκίνησε το 2010 μπαίνει στις … καλένδες, λόγω καθυστερήσεων και ολιγωρίας της Κυβέρνησης. 

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που έχει την αρμοδιότητα για την υλοποίηση του φράγματος, σιωπά και δεν δίνει σαφή απάντηση για τις καθυστερήσεις των πληρωμών και για το χρονοδιάγραμμα – εάν υπάρχει- αποπληρωμής των χρεών προς την ανάδοχο εταιρεία, ώστε να συνεχίσει το έργο.     

Δυστυχώς, η ανικανότητα της Κυβέρνησης δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε όλα τους τομείς της ελληνικής κοινωνίας. Αυτή τη φορά «θύμα» της κυβερνητικής ολιγωρίας είναι το φράγμα της Πλακιώτισσας. Ένα έργο πνοής για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής καθυστερεί όχι για τεχνικούς λόγους, αλλά γιατί η Κυβέρνηση αδιαφορεί».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook