Η Γ.Σ. του δημοτικού σχήματος «ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ», αποφασίζει να εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή της προς τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τη δημοτική αρχή του δήμου Κισσάμου, στο δίκαιο αγώνα τους ενάντια στη διάλυση του ΕΠΑΛ Κισσάμου. Σας κοινοποιούμε πως οποιαδήποτε απόφασή σας έχει ως στόχο δυναμικές κινητοποιήσεις με στόχο τη σωτηρία του σχολείου θα μας βρει συμμάχους.

Η απόφαση του νυν υπουργείου παιδείας να επαναλάβει με έμμεσο τρόπο τις πολιτικές των προκατόχων του μόνο οργή και θλίψη μας γεμίζει. Δεν θα επιτρέψουμε καμιά περικοπή τμημάτων, καμιά περαιτέρω διάλυση της δημόσιας παιδείας. Η εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων των παιδιών, ανεξάρτητα από οικονομική, γεωγραφική ή εθνική προέλευση και το κράτος οφείλει να τη στηρίζει με κρατικούς πόρους και σε καμία περίπτωση να μη μεθοδεύει την κατάργησή της. 

Ως «Ανταρσία στα Χανιά» έχουμε ταχθεί πάντα ενάντια στις κυβερνητικές ή τοπικές επιλογές των μνημονίων και θα το επαναλάβουμε απαρέγκλιτα. Όπως  αναγκάσαμε την προηγούμενη φορά να επαναλειτουργήσουν οι καταργημένες ειδικότητες των ΕΠΑΛ, έτσι θα το πετύχουμε και τώρα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook