Ένα ταξίδι είναι πάντα μια ευχάριστη πρόκληση, πόσο μάλλον όταν αφορά σε μια πόλη ξεχωριστή μέσα από τις μνήμες της ιστορίας, του πολιτισμού και της τέχνης. Και αν δεν καταλάβατε για πια πόλη μιλάμε, ίσως ο χαρακτηρισμός «αιώνια πόλη», να σας κάνει να καταλάβετε καλύτερα. Φυσικά μιλάμε για τη Ρώμη.

Τώρα έχετε την μοναδική ευκαιρία που σας προσφέρουν το Round Travel και το Flashnews.gr, να ταξιδέψετε στη Ρώμη για ένα τριήμερο ταξίδι για δύο άτομα.

Η διαδικασία είναι απλή:

Μπείτε στη σελίδα του διαγωνισμού στο Facebook (και από εδώ για κινητά), συμπληρώστε την φόρμα και αυτομάτως αποκτάτε έναν μοναδικό αριθμό με τον οποίο συμμετέχετε στην κλήρωση.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2016.

Το πακέτο της προσφοράς

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

* Αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα (δεν περιλαμβάνονται φόροι αεροδρομίου και βαλίτσες)
* 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο
* Πρωινό καθημερινά
* Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Το ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί έως 31 Ιανουαρίου 2017, εκτός από αργίες και εορτές με γνωστοποίηση των επιθυμητών ημερομηνιών, εντός 40 ημερών από την ανάδειξη του νικητή.

Η κλήρωση θα γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο και ο νικητής θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, με σχετικό δημοσίευμα.

Ρώμη

Ο Πικάσο τη χαρακτήρισε «μητρόπολη με τις τρεις αιωνιότητες – της ηλιοφάνειας, της ουράνιας αύρας και της μουσικής των αιθέρων». Ο μύθος και η ιστορία είναι αλληλένδετα στη Ρώμη, μια πρωτεύουσα διχασμένη ανάμεσα στο παρόν, το πρόσφατο παρελθόν και τα τρεις χιλιάδες χρόνια ιστορίας που είναι πανταχού παρούσα.

Η Ρώμη είναι η πρωτεύουσα της Ιταλίας, πρωτεύουσα της περιφέρειας του Λάτιου. Με πληθυσμό περίπου 3.700.000 κατοίκους, καθίσταται ο μεγαλύτερος δήμος της Ιταλίας, ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο κατατάσσεται έκτη σε πληθυσμό πόλη μετά το Παρίσι, το Λονδίνο, το Βερολίνο, τη Μαδρίτη και την Αθήνα.

Αποτελεί μια πόλη με σπουδαία ιστορία και αξιοσημείωτη προσφορά στην επιστήμη, τον πολιτισμό και τις τέχνες. Γι’ αυτό το λόγο, καθώς και για τα πολυάριθμα και εξαιρετικής ομορφιάς μνημεία της, της έχει αποδοθεί η προσωνυμία «η αιώνια πόλη». Το ιστορικό της κέντρο έχει καταχωρηθεί στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1980.

Το ιστορικό κέντρο της Ρώμης είναι ένας ενιαίος αρχαιολογικός χώρος με μνημεία από πολλές διάφορες ιστορικές περιόδους (αρχαιότητα, Μεσαίωνας, Αναγέννηση και μεταγενέστερα). Η ΟΥΝΕΣΚΟ το έχει ανακηρύξει μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ως τέτοιο μνημείο αναγνωρίζεται επίσης και το Βατικανό.

Περπατώντας στο ιστορικό της κέντρο, επισκέπτης αντικρίζει μια πληθώρα από μεγαλοπρεπή κτίρια, σαν να περπατά μέσα στην Ιστορία. Συγκλονιστικοί ναοί, γοητευτικές πλατείες, κλασάτες κατοικίες, μεσαιωνικά σοκάκια και ο Τίβερης συνθέτουν μια πόλη 100% ερωτεύσιμη.

Μία πρώτη διαδρομή που μπορείτε να ακολουθήσετε στη Ρώμη είναι αυτή που σχετίζεται με τις στάσεις του μετρό. Από τα νοτιοανατολικά, λοιπόν, του κέντρου, μπορείτε να βρεθείτε στην στάση San Giovani, και να επισκεφθείτε την εντυπωσιακή εκκλησία του San Giovanni in Laterano, που ιδρύθηκε τον 4ο αιώνα μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο, αναστηλώθηκε πολλές φορές και αποτελεί πλέον τον επίσημο καθεδρικό ναό της Ρώμης. Συνεχίζοντας με το μετρό, κατεβείτε στην στάση Vittorio Emanuele για να επισκεφθείτε την Santa Maria Maggiore, το μοναδικό μνημείο του 5ου αιώνα που έκτισε ο Πάπας Λιβέριος μετά από όραμα με την Παναγία. Τέλος, στον σταθμό Termini μπορείτε να αλλάξετε γραμμή και να συνεχίσετε με αυτήν που θα σας οδηγήσει στη στάση Cavour και συγκεκριμένα στο ναό του San Pietro in Vincoli. Ο ναός δεν αξίζει τόσο για την αρχιτεκτονική του, όσο για το γεγονός ότι φιλοξενεί το εκπληκτικό γλυπτό του Μωυσή, δημιουργημένο από τον Μιχαήλ Άγγελο, καθώς και τις αλυσίδες (κάτω από το ιερό) με τις οποίες έδεσαν τον Άγιο Πέτρο στις δύο αιχμαλωσίες του.

Άλλη μια ενδιαφέρουσα βόλτα αυτή που έχει να κάνει με το Κολοσσαίο και την Αρχαία Αγορά της Ρώμης. Είναι πραγματικά οξύμωρο το συναίσθημα που δημιουργείται στον επισκέπτη όταν αντικρίζει αυτό το πραγματικά κολοσσιαίο και άκρως επιβλητικό μνημείο. Σχεδόν δίπλα του και μέσα στο ίδιο πάρκο στέκεται καμαρωτή η μεγαλύτερη θριαμβική αψίδα που σώζεται σήμερα, αυτή του Κωνσταντίνου, ενώ μερικά βήματα πιο πέρα ξεκινά η βόλτα των αιώνων, αφού βρίσκεται η είσοδος για την Αρχαία Αγορά.

Φυσικά, εκτός από την ιστορική ξενάγηση, μην παραλείψετε το shopping στα εντυπωσιακά καταστήματα της πόλης. Επίσης, αν και η Ρώμη δεν θεωρείται προορισμός για nightlife, υπάρχουν αρκετά bars και clubs στο Testaccio και στην Ostiense. Τέλος, το φαγητό μοιάζει με την πόλη: ακόμη και η pizza στο δρόμο έχει ποιότητα, νοστιμιά και φαντασία.

Ορισμένα από τα σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα της Ρώμης είναι τα παρακάτω:

  • Το Κολοσσαίο, επιβλητικό αμφιθέατρο της αρχαιότητας χωρητικότητας 50.000 θεατών
  • Το Πάνθεον, ναός αφιερωμένος στους θεούς της Αρχαίας Ρώμης, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κτίρια της αρχαιότητας
  • Η Καπέλα Σιξτίνα με αναγεννησιακές τοιχογραφίες και τη διάσημη οροφή του Μιχαήλ Άγγελου
  • Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου και η πλατεία του Αγίου Πέτρου. Εκεί διεξάγονται οι σπουδαιότερες παπικές λειτουργίες, καθώς χωράει πάνω από 60.000 πιστούς
  • Η Σκαλινάτα στην Πιάτσα ντι Σπάνια
  • Το μπαρόκ συντριβάνι Φοντάνα ντι Τρέβι
  • Η Κρήνη του Σαπιοκάραβου του Μπερνίνι στην Πιάτσα ντι Σπάνια
  • Η Κρήνη του Τρίτωνα του Μπερνίνι στην Πιάτσα Μπαρμπερίνι

Wikipedia/in2life.gr

Το Round Travel

Το Round Travel λειτουργεί 25 χρόνια (από το 1987) ως γραφείο γενικού Τουρισμού. Αποτελεί μέλος της ΙΑΤΑ, όπως και μέλος του πανελλήνιου συνδέσμου τουριστικών γραφείων ΗΑΤΤΑ.

Ως ταξιδιωτικό γραφείο, παρέχει τη δυνατότητα διοργάνωσης ταξιδιών σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως: Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ρωσία, Αυστρία, Τσεχία κ.α., καθώς επίσης και στα Αραβικά Εμιράτα, στις Μαλδίβες, στην Σρι Λάνκα και στην Ταϊλάνδη.

Πέραν των παραπάνω, το Round Travel, οργανώνει εδώ και πολλά χρόνια με επιτυχία, συνέδρια και ταξίδια κινήτρων (incentives) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διοργανώνει ταξίδια για μεμονωμένους πελάτες (ανεξάρτητα ταξίδια) σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου σε πολύ καλές τιμές. Επίσης, στις παρεχόμενες υπηρεσίες, περιλαμβάνεται η διοργάνωση ταξιδιών για συλλόγους και σωματεία – ναυλώσεις αεροσκαφών και πλοίων.

Ολοκληρώνοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι το Round Travel ασχολείται συστηματικά με εισερχόμενο τουρισμό, προσφέροντας ασυναγώνιστες τιμές σε τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα. Βασικό πλεονέκτημα αποτελεί η δυνατότητα αντιπροσώπευσης online συστήματος κρατήσεων ξενοδοχείων με πάνω από 120.000 ξενοδοχεία, γεγονός που εξασφαλίζει πολύ χαμηλές τιμές.

Γραφεία Αθήνας:
Σαχτούρη 103, Πειραιάς
Τηλ: 801 11 40840

Γραφεία Ηρακλείου:
Ζωγράφου 12
Τηλ: 2810- 280040
Fax: 2810 – 281506 & 2810 – 284950

Email: [email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook