Για τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν οι αιμοδότες σε έκτακτες περιπτώσεις ζωής και θανάτου και για τη μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων ενημερώθηκαν χθες φορείς και πολίτες σε εσπερίδα στο Ρέθυμνο.

Η εσπερίδα με θέμα «Είμαστε Αίμα Σου… Και Νοιαζόμαστε…» στο Σπίτι του Πολιτισμού οργανώθηκε από τους “Δότες Ζωής” στο πλαίσιο διήμερων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν για την άφιξη της «Φλόγα της Αγάπης» στο Ρέθυμνο.

Είναι η τρίτη συνεχή χρονιά που η φλόγα των Εθελοντών Αιμοδοτών, κάνει στάση στο Ρέθυμνο κατά το ταξίδι της σε όλη τη χώρα με στόχο τη μετάδοση του μηνύματος του εθελοντισμού και της σημασίας της προσφοράς αίματος σε όσους έχουν ανάγκη.

Την εσπερίδα χαιρέτησαν ο πρόεδρος του συλλόγου “Δότες Ζωής”, π. Γιώργος Γαλεράκης και εκπρόσωπος του συλλόγου, η κα Δέσποινα Μαυράκη.

Στη συζήτηση έγινε αναφορά στην καθοριστική συμβολή των αιμοδοτών που σε κρίσιμες έκτακτες περιπτώσεις ανθρωπίνων τραγωδιών αποτελούν ουσιαστικά εθελοντές σωτήρες. Μάλιστα η Ψυχολόγος Συστημικής Προσέγγισης, Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Σ.Ε.Α. “Δότες Ζωής”, Καλλίοπη Τσαλίκου, ανέλυσε την ιδιαίτερη ψυχολογία των πρωταγωνιστών σε αυτές τις δραματικές περιπτώσεις. 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρο της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ρεθύμνου για την Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων, Γιώργος Καραβιώτης, έθεσε προβληματισμούς για τον αυξημένο αριθμό των τροχαίων και μίλησε για την υιοθέτηση σωστής οδηγικής συμπεριφοράς αλλά και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την πολιτεία προκειμένου να μειωθεί η μαύρη λίστα των θυμάτων που χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο ή υφίστανται βαρείς τραυματισμού σε τροχαία

Τέλος ο Ψυχίατρος – Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ο.ΚΑ.ΝΑ. – Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Σ.Ε.Α. “Δότες Ζωής”, Δήμος Φωτόπουλος, αναφέρθηκε σε έναν από τους βασικούς παράγοντες στους οποίους οφείλονται αρκετά τροχαία, το αλκοόλ και τόνισε πώς αυτό μπορεί να στοιχίσει μια ζωή.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις, δειγματοληψίες και εγγραφές για υποψήφιους δότες μυελού των οστών, από μέλη του συλλόγου «Δότες Ζωής».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook