Ιστορία έγραψε η Εθνική πόλο γυναικών αφού κερδίσε για πρώτη φορά το εισιτήριο για τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, εξασφαλίζοντας ένα μετάλλιο. Αυτό την καθιστά την μόνη ομάδα που έχει κερδίσει μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με όπλο την άμυνα δεν άφησε κανένα περιθώριο στις Ιταλίδες στον ημιτελικό επικρατώντας με 14-11, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Μια εκ των Κίνα, Ρωσία -αναμετρόνται σήμερα το μεσημέρι- θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (16:00) στον τελικό της Σανγκάης η Ελλάδα.

Κορυφαίες από τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση οι Ρουμπέση και Αντωνάκου.

Το ματς

Πολύ καλό ξεκίνημα για την Εθνική που έχει καταφέρει να επιβάλλει το ρυθμό της και να περιορίσει τις Ιταλίδες χάρις στην εξαιρετική άμυνα που έπαιξε. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ωστόσο, στάθηκε άτυχο καθώς στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου και στην παίκτρια παραπάνω η Ιταλία κατάφερε να μειώσει στο γκολ (3-2) με την Αμπάτε.

Η Ελλάδα συνέχισε να παίζει πολύ καλά στην άμυνα και στη δεύτερη περίοδο με τις παίκτριες του Κόντι να δυσκολεύονται να βρουν το δρόμο για τα δίχτυα για περισσότερα από τρία λεπτά. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση διατηρούσαν το προβάδισμα (8-5) μέχρι το ημίχρονο έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού.

Δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωση του το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Με όπλο και πάλι την άμυνα κράτησε στο «μηδέν» την αντίπαλο της για περισσότερο από τρία λεπτά την ίδια ώρα που η Ρουμπέση έδινε προβάδισμα πέντε τερμάτων (10-5). Στα μέσα του οκταλέπτου οι Ιταλίδες αντέδρασαν και μείωσαν σε 10-7 με δύο συνεχόμενα εύστοχα πέναλτι από την Μπιανκόνι. Η Ρουμπέση έδωσε ανάσες κάνοντας το 11-7 ωστόσο η Ραμπάλντι μείωσε σε 11-8.

Παρά το τρίλεπτο επιθετικό μπλακ άουτ στην τελευταία περίοδο η Ελλάδα δέχθηκε μόλις ένα τέρμα σε αυτό το διάστημα. Οι παίκτριες του Μορφέση όμως «ξύπνησαν» γρήγορα και με τις Λιόση και Αντωνάκου πήραν προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων (13-9) και επί της ουσίας «κλείδωσαν» το ματς. Γερόλυμου για την Ελλάδα και Σαβιόλι και Έμμολο για την Ιταλία διαμόρφωσαν το τελικό 14-11.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 5-3, 3-3, 3-3

Ελλάδα (Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδώνη, Ψούνη 1, Λιόση 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 2, Ρουμπέση 3, Γερόλυμου 3, Μανωλιουδάκη 1, Αντωνάκου 3, Λαρά, Γουλά.

Ιταλία (Κόντι): Τζορλέρο, Αμπάτε 2, Καζανόβα, Πομέρι, Σαβιόλι 1, Λάπι 1, Κολαϊόκο, Μπιανκόνι 3, Έμμολο 1, Ραμπάλντι 3, Κότι, Φρασιννέτι, Τζίλι

Πηγή: www.sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook