Τελευταία ενημέρωση 17:25

Εκτός ουσίας η απάντηση και με προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης – Νέα απάντηση στις επισημάνσεις δεν απαντά στα καίρια ερωτήματα

Απάντηση έστειλε ο Δήμος Χανίων στο δημοσίευμα του Flashnews.gr, που διατύπωνε ερωτήματα για το θέμα της ανάθεσης της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε ΜΚΟ, ερωτήματα τα οποία δεν απαντήθηκαν επί της ουσίας και γίνεται και μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Συγκεκριμένα ο Δ. Χανίων έστειλε την παρακάτω απάντηση:

«Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η μνήμη είναι επιλεκτική διαδικασία ειδικότερα για κάποιους που ενώ γνωρίζουν, κάνουν πως δεν ξέρουν ή ακόμα περισσότερο, επιλέγουν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα κατασκευάζοντας σενάρια και παίζοντας επικοινωνιακά και πολιτικά παιχνίδια. 

Έτσι σε πρόσφατο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Δήμος Χανίων εκχωρεί σε ΑΜΚΕ τη διαχείριση του Κοινωνικού του Παντοπωλείου. 

Γιατί δεν αναφέρονται στην ΜΚΟ που επελέγη επί των ημερών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι με ίδιες δυνάμεις ο Δήμος λειτουργούσε το Κοινωνικό Παντοπωλείο; 

Για την αποκατάσταση της ιστορίας:
 
Το 2012 και το 2013 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων εγκρίθηκε η ανάπτυξη συνεργασίας με ΜΚΟ ως τελικό δικαιούχο για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης «Κοινωνικών δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας» (κοινωνικό παντοπωλείο, συσσίτιο κ.α.). 

Έως και σήμερα η δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων λειτουργεί στα πλαίσια της προαναφερόμενης πράξης.

Όλοι αυτοί, όταν η ΜΚΟ, που επελέγη επί των ημερών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής παρήγαγε κοινωνικό έργο πανηγύριζαν, σήμερα επιλέγουν να ξεχάσουν και στηλιτεύουν την παρούσα Δημοτική Αρχή η οποία συνέπραξε στην υποβολή πρότασης συνέχισης της λειτουργίας της δομής με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή σε συνεργασία με ΑΜΚΕ. 

Εν κατακλείδι πρόκειται για διαδικασίες επιλογής ΑΜΚΕ καθαρές και τότε και τώρα. Κάποιοι βέβαια εστιάζουν μόνο στο τώρα για να πετάξουν λάσπη. Δυστυχώς γι’ αυτούς, δεν πιάνουν τέτοιου είδους τακτικές και η λάσπη επιστρεφόμενη πέφτει μπροστά στα πόδια τους προκειμένου να διολισθήσουν με περισσή ευκολία στο επόμενο… ατόπημα!

Τέλος σε ό, τι αφορά την ικανότητα των προσώπων της παρούσης Δημοτικής Αρχής αυτή αποδεικνύεται καθημερινά με τις ουσιαστικές δράσεις και έργα τους.

Αλήθεια τι και ποιον εξυπηρετούν τόσο ανακριβή δημοσιεύματα;»

Η θέση του Flashnews.gr

Όπως φαίνεται ο Δήμος Χανίων δεν απαντάει στην ουσία των ερωτημάτων, αλλά περιστρέφεται «γύρω από την ουρά του», πετώντας το μπαλάκι στο τι έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή, γεγονός που δείχνει έλλειμμα επιχειρημάτων.
 
Να θυμίσουμε λοιπόν, ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε ξεκινήσει το πρόγραμμα με δικές της δυνάμεις και όταν πλέον δεν υπήρχε η δυνατότητα συνέχισής του, επέλεξε μία ΜΚΟ να αναλάβει το κομμάτι του προγράμματος, χωρίς να της μεταβιβάσει την πλήρη διαχείριση απλά χρησιμοποίησε το προσωπικό που προσελήφθη από αυτήν για να εργαστεί για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Στην παρούσα φάση η Δημοτική Αρχή παρέδωσε εξ ολοκλήρου τη διαχείριση του Κοινωνικού Παντοπωλείου στην ΜΚΟ, παραχωρώντας μάλιστα παρανόμως (;) τον χώρο και τον εξοπλισμό της. 

Και όλα αυτά την ώρα που το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει την δυνατότητα στο Δήμο να καταθέσει μόνος του φάκελο συμμετοχής χωρίς καμία συμμετοχή ΜΚΟ, σε αντίθεση με το προηγούμενο πρόγραμμα που απαιτούσε την υποχρεωτική συμμετοχή της.

Μάλιστα στην απάντησή του ο Δήμος αναφέρει ότι τότε όπως και τώρα έγιναν καθαρές διαδικασίες, ωστόσο η παρούσα Δημοτική Αρχή όταν ήταν τότε στην αντιπολίτευση είχε στηλιτεύσει την επιλογή συνεργασίας με ΜΚΟ, μιλούσε για αδιαφανείς διαδικασίες και δεν είχε ψηφίσει την σχετική απόφαση στο ΔΣ. 

Από εκεί και πέρα η απάντηση του Δήμου δεν μας λέει ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω από την ΜΚΟ, αν υπάρχει εμπλοκή και πολιτικού προσώπου με θέση στην κυβέρνηση, ποιοι είναι οι όροι συνεργασίας, πόσα χρήματα θα λάβει και αν βέβαια θα έχει και εμπλοκή στη φιλοξενία των προσφύγων, που τόσο πολύ επεδίωξε ο Δήμαρχος. 

Ενώ κατά την έρευνα μας έχει προκύψει και ένα άλλο σημαντικό ερώτημα: Η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχει τις προδιαγραφές να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, πληροί τις προϋποθέσεις; 

Αυτά για την ουσία.

Για τα υπόλοιπα που αναφέρει στην απάντηση, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι δεν πρέπει να μιλάει για «επιλεκτική μνήμη», την ώρα που η παράταξη του Τάσου Βάμβουκα έχει ξεχάσει τελείως τι έλεγε προεκλογικά για το τι θα κάνει σε αυτήν την πόλη και τι έχει κάνει μετά από 2μιση χρόνια. 

Επίσης, θα πρέπει να ενημερώσουμε αυτόν που έγραψε το σημείωμα, αλλά και αυτόν που το ενέκρινε, ότι καμία λάσπη δεν υπάρχει σε ένα ρεπορτάζ που θέτει ερωτήματα. Εκτός και αν νομίζουν ότι μπορούν να διοικούν την πόλη με αυλοκόλακες που δεν ασκούν κριτική.

«Τέλος σε ό, τι αφορά στην ικανότητα των προσώπων της παρούσης Δημοτικής Αρχής αυτή αποδεικνύεται καθημερινά» μπορείτε να βγείτε στο δρόμο να ρωτήσετε την άποψη του κόσμου, των πολιτών των Χανίων που έχουν ολοκληρωμένη εικόνα…

Νέα απάντηση του Δήμου Χανίων

“Σχετικά με τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας που αφορά την επιλογή του Δήμου Χανίων να εξασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του εστιατορίου, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:
Όσων αφορά τη συνέχιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Εστιατορίου, η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων είχαν να επιλέξουν μεταξύ της παύσης της λειτουργίας των δομών και της σύμπραξης με Μη Κυβερνητική Οργάνωση, με βάση και την εισήγηση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου όπως αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων. 
Σύμφωνα με την προαναφερθείσα εισήγηση υπήρχε πλήρης αδυναμία εξεύρεσης των 7 εξειδικευμένων ατόμων από το δυναμικό του Δήμου. Ως εκ τούτου επελέγη ως μονόδρομος η λύση της συνεργασίας με ΜΚΟ όπως και κατά το παρελθόν για την εξασφάλιση της λειτουργίας των δομών.”

(Σ.Σ.: Και πάλι επι της ουσίας στα καίρια ερωτήματα που τέθηκαν, δεν υπάρχει απάντηση)

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook