Με δύο υπερσύγχρονα αλκοολόμετρα ενισχύθηκαν οι προσπάθειες της τοπικής ΕΛ.ΑΣ στην πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων που οφείλονται στην κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ.

Η ασφαλιστική εταιρεία EUROINS προχώρησε στην δωρεά 2 μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας, που θα συνδράμουν στο έργο των αστυνομικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τα τροχαία ατυχήματα, τα τροχαία που οφείλονται κυρίως στην κατανάλωση αλκοόλ, έχουν αυξηθεί και όπως τονίζει ο Δ/νων Σύμβουλος της EUROINS  Κωνσταντίνος Μάκαρης, «πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε απλοί θεατές σε σοβαρά ζητήματα που μας αφορούν όλους και να βοηθήσουμε  καθένας από την πλευρά του να συνδράμει στο έργο των αρμόδιων αρχων».

Η μέτρηση της ποσότητας αλκοόλ που έχει καταναλώσει ο οδηγός, μπορεί να υπολογιστεί με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Δ/ντης Επικοινωνίας της  EUROINS, Λευτέρης Ιωαννίδης, «με την απλή εκπνοή από το στόμα, με εκπνοή από την μύτη, αλλά και αν έρθει σε επαφή το ποτήρι με το αλκοόλ με το στόμιο του αλκοολόμετρου.

Από την πλευρά της η ηγεσία της τοπικής ΕΛΑΣ ευχαρίστησε και επιβράβευσε την προσπάθεια των υπεύθυνων της ασφαλιστικής εταιρείας λέγοντας ότι τα εν λόγω αλκοολόμετρα, τα οποία είναι του ίδιου τύπου με εκείνα που χρησιμοποιεί τα τελευταία χρόνια η Ελληνική Αστυνομία, θα βοηθήσουν σε μέγιστο βαθμό του ένστολους.

Ο ταξίαρχος Κ.Λαγουδάκης ευχαριστεί με τιμητική πλακέτα τον πρόεδρο της Euroins για την προσφορά του.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook