Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, απέστειλε σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016, επιστολή στους αρμόδιους Υπουργούς καθώς και στον ΟΠΕΚΕΠΕ (αριθ. Πρωτ.:193100), με αίτημα την καταβολή των ενισχύσεων στις Οργανώσεις Παραγωγών των Χανίων. Συγκεκριμένα, ο κ. Βουλγαράκης αναφέρει στην επιστολή του τα εξής:

«Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων υπάρχουν 6 αναγνωρισμένες Οργανώσεις Παραγωγών που έχουν σε εξέλιξη επιχειρησιακά προγράμματα και οι οποίες, καθ’όλη την διάρκεια των χρόνων λειτουργίας τους, υπόκεινται σε πρωτοβάθμιους και δευτεροβάθμιους ελέγχους, εμφανίζοντας μια άριστη οργάνωση. Οι οργανώσεις αυτές συμβάλλουν στην καλύτερη αξιοποίηση και προώθηση των τοπικών προϊόντων, γεγονός σημαντικό και απαραίτητο στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της εποχής. 

Οι Οργανώσεις Παραγωγών αυτές υποβάλλουν κάθε χρόνο στη ΔΑΟΚ της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, το αργότερο μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου του έτους που έπεται του έτους υλοποίησης του επιχειρησιακού προγράμματος, αίτηση για χορήγηση της ενίσχυσης που αφορά στις δαπάνες του. Μέχρι και το 2015 οι ενισχύσεις είχαν εξοφληθεί μέχρι τέλος Αυγούστου και με καταληκτική ημερομηνία εξόφληση στις 15 Οκτωβρίου.

Για το 2015 οι 6 αυτές Οργανώσεις υπέβαλαν αιτήσεις για την πληρωμή επιχειρησιακών προγραμμάτων ύψους πάνω από 500.000,00€. Οι αιτήσεις αυτές στάλθηκαν τον Ιούνιο στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τελικό έλεγχο και πληρωμή.

Σήμερα 6/10/2016, 9 ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής, ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει ακόμα πιστώσει τους λογαριασμούς των Οργανώσεων με πρόφαση την μη επάρκεια των παραστατικών που υποβλήθηκαν, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο κίνδυνος να χαθούν τα λεφτά από ευρωπαϊκά κονδύλια είναι ορατός και άμεσος. 

Ζητούμε την άμεση προώθηση των φακέλων (για τις περιπτώσεις των οργανώσεων που δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί) και την άμεση και εμπρόθεσμη καταβολή των ενισχύσεων».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook