Την απόλυτη ανάγκη έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ και τα άλλων οδικών αξόνων στην Κρήτη τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου «Μάχη για την Κρήτη».

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής :

"Το παιγνίδι «της γάτας και του ποντικιού» που παίζουν στην κυβέρνηση με τη σύσταση ή όχι της πολυδιαφημιζόμενης εταιρείας «Κρήτης Α.Ε» που προαναγγέλθηκε από το σημερινό περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρνατουτάκη , όταν αυτός ήταν υφυπουργός, πρέπει να σταματήσει.

Την κοινή γνώμη δεν την ενδιαφέρουν οι εσωκομματικές αντιρρήσεις ως προς τη σύστασής ή όχι της εταιρείας , ούτε τα «συντροφικά μαχαιρώματα» αλλά πότε επιτέλους η Κρήτη θα αποκτήσει ένα ασφαλές και αξιόπιστο οδικό δίκτυο , που δεν θα θυσιάζει στην άσφαλτο, αθώες ψυχές.

Ο συνδυασμός «Μάχη για την Κρήτη» τόσο προεκλογικά όσο και κατά τη διάρκεια της θητείας του στο περιφερειακό συμβούλιο έχει αναφερθεί πολλές φορές στο θέμα, ζητώντας την προσπέλαση των εμποδίων και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση όχι μόνο του ΒΟΑΚ αλλά και όλων των αξόνων του νησιού.

Είναι η ώρα να ξεκαθαρίσει πλέον το τοπίο χωρίς άλλη καθυστέρηση και να πουν οι υπεύθυνοι υπουργοί - έχει σημασία να διαπιστωθεί και αν το κράτος έχει συνέχεια, και ποιες είναι οι προθέσεις του νέου υπουργού υποδομών κ. Ραγκούση επί του θέματος- βουλευτές και τοπικά στελέχη στον κρητικό λαό που θρηνεί συνεχώς θύματα, πότε και ποιο τρόπο θα υλοποιηθούν επιτέλους τα έργα που οφείλονται στο νησί, προαναγγέλλονται προεκλογικά και στη συνέχεια ξεχνιούνται."