Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, ο νέος Αμερικανός πρέσβης Τζέφρεϋ Πύατ (Geoffrey R. Pyatt) επισκέφθηκε σήμερα τις αμερικανονατοικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στα Χανιά.

Όπως φαίνεται στην πρώτη ανάρτηση που έκανε ο ίδιος στο twitter, αυτή ήταν η πρώτη “έξοδός” του απο την Αθήνα και απεικονίζεται εν πλω στον κόλπο της Σούδας, προφανώς σητν ναυτική βάση στο Μαράθι.

Στην συνέχεια επισκέφθηκε και το Ενετικό λιμάνι Χανίων, όπου δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για αυτά που είδε.

Δημοσιεύοντας μια φωτο του λιμανιού έγραψε: «Τόσο μεγάλη η ιστορία των Χανίων, δεν μπορώ να περιμένω για να επιστρέψω».

Ο κ. Pyatt πριν απο λίγες ημέρες αυτοσυστήθηκε στους Έλληνες με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Αμερικανικής πρεσβείας.

 

 

Ο κ. Pyatt, πριν την Ελλάδα, ήταν πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της κρίσης με την Ρωσία  γεννήθηκε  το 1963 και  μεγάλωσε στο  Σαν Ντιέγκο.

Σπούδασε  Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και  Διεθνείς Σχέσεις στο Yale.

Πριν την ένταξή του στο Υπουργείο Εξωτερικών το 1990, συνεργάστηκε με το Inter-American Dialogue ένα think tank με έδρα την Ουάσινγκτον.

Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ανέλαβε καθήκοντα  οικονομικού συμβούλου και υποπρόξενου στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην  Ονδούρα,το 1990-1992,μετά ήταν στην πρεσβεία στο Νέο Δελχί, στην Ινδία, ασχολήθηκε με   τη Λατινική Αμερική , υπηρέτησε ως  υπεύθυνος του αμερικανικού προξενείου στη Λαχόρη, στο Πακιστάν, 1997-1999, στο προξενείο στο Χονγκ Κονγκ και επέστρεψε στην Ινδία τη περίοδο  2002-2007.

Στην Ευρώπη υπηρέτησε ως αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής  των ΗΠΑ στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας και άλλους διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, από τον Αύγουστο του 2007 έως τον Μάιο του 2010. Στη συνέχεια έγινε αναπληρωτής βοηθός γραμματέας για τη νότια και κεντρική Ασία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook