Αναφορά προς τους Υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Παπαπκωσταντίνου κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης για το ζήτημα της ανεξέλεγκτης ανόδου των τιμών των καυσίμων στην Κρήτη.

Ο κ. Παρασύρης στήριξε την αναφορά του σε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου στα οποία περιγράφεται ανάγλυφα η αναδυόμενη αισχροκέρδεια που ασκούν κάποιοι επιτήδειοι εις βάρος του κοινωνικού συνόλου με αποτέλεσμα να έχουν ανεβεί στα ύψη τις τελευταίες ημέρες οι τιμές για την βενζίνη και το πετρέλαιο στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Κρήτης.

Το φαινόμενο αυτό της αισχροκέρδειας εκ πείρας επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο την ίδια εποχή, στην αιχμή δηλαδή της καλοκαιρινής περιόδου όταν η κίνηση στους δρόμους είναι ανεβασμένη, αφού ο κόσμος κάνει τις διακοπές του και πολλοί τουρίστες μετακινούνται στην Κρήτη.

Η σημαντική αύξηση των τιμών των καυσίμων καταδικάζεται από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου, το οποίο σε ανακοίνωση του επισημαίνει ότι για μία ακόμη φορά στα μέσα της καλοκαιρινής περιόδου οι τιμές της βενζίνης \”απογειώνονται\” και ειδικά φέτος οι τιμές φτάνουν σε πολλές περιπτώσεις το 1,90 ευρώ, κάνοντας δύσκολη τη μετακίνηση των πολιτών για μερικές μέρες διακοπών.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναζητούνται οι ευθύνες του υπουργού Ανάπτυξης και της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αύξηση των τιμών.

Όπως δε επισημαίνει η Ομοσπονδία Πρατηριούχων Ηρακλείου, η αύξηση των καυσίμων οφείλεται στην αύξηση των τιμών που έχουν κάνει τις τελευταίες 15 ημέρες τα διυλιστήρια. Οι πρατηριούχοι, δεν έχουν καμία ευθύνη για την αύξηση των τιμών και δεν μπορούν να κάνουν κάτι.
Άλλωστε, καθημερινά κλείνουν βενζινάδικα λόγω της αναδουλειάς που υπάρχει και στον κλάδο.

Επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων-Εμπόρων Καυσίμων καταγγέλλει νοθεία αμόλυβδης βενζίνης με αιθανόλη. Πρόκειται, για νέα \”μόδα\”, καθώς η \”τεχνολογία\” των κυκλωμάτων νοθείας εξελίσσεται ραγδαία. Στις τεχνικές των παράνομων κυκλωμάτων που δρουν στην αγορά καυσίμων περιλαμβάνονται, σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ, η ανάμειξη σούπερ αμόλυβδης με απλή, πετρελαίου κίνησης με θέρμανσης ή ναυτιλίας, το οποίο αποχρωματίζεται σε αυτοσχέδια \”διυλιστήρια\”, η επανεισαγωγή αδασμολόγητων καυσίμων, η ανάμειξη πετρελαίου με χρησιμοποιημένα λιπαντικά, καθώς και οι ελλειμματικές παραδόσεις καυσίμων στα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων από πειραγμένες αντλίες.

Ο κ. Παρασύρης ζητάει από τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν ενδελεχώς όλα όσα αναφέρονται και καταγγέλλονται από το ΕΚΗ και την ΠΟΠΕΚ και να δώσουν λύσεις σε ένα πρόβλημα που αποτελεί σημαντικό βάρος για τα νοικοκυριά που ήδη πλήττονται αβάσταχτα από την οικονομική κρίση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook