Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων συνυπογράφει το παρακάτω κείμενο που κυκλοφόρησε από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και καλεί και εκείνη με τη σειρά της για συμμετοχή στην αντιφασιστική πορεία αύριο 08/10/2016 στο Ρέθυμνο. 
 
“Την Τετάρτη 28/9 και με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου που θα συζητούσε για τη φιλοξενία προσφύγων στη Κρήτη, υπήρξε οργανωμένη συγκέντρωση και προσπάθεια ναζιστικού τάγματος εφόδου ματαίωσης της συγκεκριμένης συνεδρίασης.

Με την πλήρη κάλυψη της αστυνομίας τα φασιστοειδή επιτέθηκαν σε συγκέντρωση αντιφασιστών. Για άλλη μια φορά η Αστυνομία της κυβέρνησης της «πρώτης φοράς αριστερά»  συνεργάστηκε ανοιχτά με τάγμα εφόδου της Χρυσή Αυγής και μάλιστα την ώρα που δικάζεται η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την επίθεση σε Αιγύπτιους ψαράδες και την επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ . ‘Ήταν μάλιστα  τέτοιος ο ζήλος τους που δεν δίστασαν να πετάξουν δακρυγόνα μέσα στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου σε ώρα λειτουργίας του και με τα παιδιά μέσα σε αυτό.

Η πολιτική της κυβέρνησης με την συνέχιση της εφαρμογής της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας έχει οδηγήσει στον άθλιο εγκλωβισμό των προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης-hotspot και στην στέρηση των δικαιωμάτων στο άσυλο, στην ελεύθερη μετακίνηση, την παιδεία και την υγεία. Η συνέχιση από την πλευρά της κυβέρνησης της πολιτικής του εγκλωβισμού των προσφύγων και μάλιστα την ώρα που αυτοί εξεγείρονται ενάντια στον εγκλωβισμό τους, ανοίγει το δρόμο στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Στην Κρήτη υποδεχόμαστε τους πρόσφυγες και ζητάμε μαζικές προσλήψεις προσωπικού ώστε να φτιαχτούν δομές αλληλεγγύης στα χέρια των Δήμων και όχι των ΜΚΟ που σπαταλάν πολύτιμους πόρους. Δε θα αφήσουμε να φέρονται άθλια σε ανθρώπους που χωρίς να το θέλουν, μετακινήθηκαν και εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα των Μνημονίων υπό τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ως σύλλογος καταδικάζουμε ως μισαλλόδοξες και ρατσιστικές τις προσπάθειες δήθεν «αγανακτισμένων» γονέων σε ορισμένα σχολεία της χώρας που προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα ενάντια στα προσφυγόπουλα.  Δεν θα επιτρέψουμε στη Κρήτη και στα Χανιά να υπάρξουν τέτοια φαινόμενα. Δεν αποτελεί «δικαίωμα» κανενός το να αποφασίσει ποια παιδιά δικαιούνται το αγαθό της μόρφωσης και της Παιδείας και ποια όχι. Αυτό αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα ΟΛΩΝ των παιδιών ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκεύματος, καταγωγής. Αυτοί που θέλουν να το περιορίσουν απειλούν ολόκληρη την κοινωνία με επιστροφή πίσω σε μαύρες εποχές για την ανθρωπότητα, που δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε.
Δεν θα επιτρέψουμε στους νοσταλγούς του Χίτλερ,  στους απογόνους των ναζί που αιματοκύλησαν την Κρήτη, να χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο κατά των προσφύγων, κατά των μουσουλμάνων όπως έκαναν οι ναζί κατά των Εβραίων. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούν τα θύματα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε αποδιοπομπαίο τράγο για τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης από το σύνολο των κυβερνητικών πολιτικών του παρελθόντος και του παρόντος. Αυτοί που ποτέ στο παρελθόν δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους για να υπερασπίσουν το δημόσιο αγαθό τις εκπαίδευσης και το δημόσιο σχολειό δείχνουν ως νέοι δοσίλογοι τους πρόσφυγες ως μοναδική αιτία για τα δεινά της εκπαίδευσης και της κοινωνίας.

Θα μας βρουν απέναντί τους. Καλούμε όλα μας τα μέλη τους εργαζόμενους των Χανίων να πάρουν μαζικά μέρος στο παγκρήτιο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Ρέθυμνο το Σάββατο 8/9 στις 12μ στο Δημαρχείο του Ρεθύμνου. Λεωφορείο θα ξεκινήσει από τα Δικαστήρια στις 10.30 το πρωί .”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook