Πρόκειται για το δέκατο θύμα του ιού της γρίπης H1N1 ή γρίπης των χοίρων στη χώρα.

Η επικεφαλής της επιδημιολογικής υπηρεσίας της Κροατίας Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Ίρα Τζενέρο Μάργκαν, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής στη χώρα έχουν προσβληθεί από τη νέα γρίπη 15.000 άτομα, αλλά ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, επειδή οι ασθενείς με ήπια συμπτώματα δεν ενημερώνουν τους γιατρούς και αναρρώνουν στο σπίτι τους.

Τρία από τα θύματα της νόσου είχαν εμβολιαστεί κατά της νέας γρίπης. Όπως εξήγησε η κ. Μάργκαν οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα μετά τον εμβολιασμό δεν καταφέρνουν να αποκτήσουν αντισώματα κατά του ιού.

Οι επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι την τρέχουσα περίοδο η επιδημία έχει κορυφωθεί και οι στατιστικές δείχνουν ότι όλα τα θύματα της νέας γρίπης ανήκαν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, ήταν με ασθενείς χρόνια προβλήματα ή υπέρβαροι.

Δέκα είναι τα θύματα της νέας γρίπης και στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, όπου το τελευταίο θανατηφόρο κρούσμα καταγράφηκε στην πόλη Μόσταρ.

Πρόκειται για έναν 30χρονο άνδρα από την πόλη Τομίσλαβγκραντ, ο οποίος νοσηλευόταν στην κλινική λοιμωδών νοσημάτων του νοσοκομείου του Μόσταρ τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και πέθανε χθες από επιπλοκές της νόσου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook