Τις εκδηλώσεις της «Αθέατης Πόλης» παρακολούθησε το βράδυ του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. 

Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τις εικαστικές  εκθέσεις στα κτίρια όπου στεγαζόταν η Τροχαία και η  Αστυνομία  και εν συνεχεία  παρευρέθηκε στις διαλέξεις της  αρχαιολόγου κ. Ελένη  Κανάκη και του αρχιτέκτονα και  Επίκουρου καθηγητή  Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Αλέξιου Τζομπανάκη, στην πλατεία του Αρχαιολογικού Μουσείου.   

«Η “Αθέατη Πόλη” είναι μια διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός για το Ηράκλειο και χαιρόμαστε ιδιαιτέρα που κι εμείς,  ως Δήμος Ηρακλείου,  συνδράμουμε ως  συνδιοργανωτές  στην πραγματοποίηση της. Άλλωστε η “Αθέατη Πόλη” κινείται στην ίδια κατεύθυνση με την δική μας πολιτιστική πολιτική. Αυτή της γνωριμίας διαφορετικών πτυχών της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας με το ευρύ κοινό αλλά και  της προσπάθειας ανάδειξης του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού .

 Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, η παρούσα δημοτική  αρχή θα είναι πάντα συμπαραστάτης τέτοιων προσπαθειών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, ο οποίος  με  αφορμή τις εκθέσεις στην πρώην Τροχαία και την πρώην Αστυνομία, εξέφρασε το ενδιαφέρον του Δήμου για την απόκτηση και την αξιοποίηση των δυο κτιρίων.