Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη τηλεμαχία μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον που ξεκίνησε στις 4 το πρωί. Αν και αρχικά υπήρχε δυσκολία να εξαχθούν συμπεράσματα για τον νικητή, δημοσκόπηση του CNN δίνει τη νίκη στη Χίλαρι Κλίντον με 57%, έναντι 34% του Τραμπ.

Ο Τραμπ βρέθηκε σε δύσκολη θέση από την πρώτη κιόλας ερώτηση, την οποία φάνηκε να θέλει να αποφύγει, σχετικά με το βίντεο στο οποίο μιλά υποτιμητικά για τις γυναίκες.

Αρχικά απαντώντας στη συγκεκριμένη ερώτηση υποστήριξε ότι δεν είναι υπερήφανος για ότι ειπώθηκε λέγοντας ότι: «Η συζήτηση αυτή ήταν συζήτηση αποδυτηρίων. Σέβομαι απεριόριστα τις γυναίκες και εκείνες εμένα. Δεν είμαι περήφανος για τη συνομιλία αυτή», ενώ άλλαξε αμέσως θέμα και προσπάθησε να οδηγήσει την συζήτηση σε άλλα θέματα, όπως το Ισλαμικό Κράτος και τα θέματα ασφάλειας.

Ωστόσο αναγκάστηκε να μιλήσει για το θέμα όταν η Χίλαρι Κλίντον πήρε τον λόγο και είπε ότι «με άλλους Ρεπουμπλικάνους υποψήφιους διαφωνούσα αλλά ποτέ δεν αμφισβήτησα την ικανότητά των να υπηρετήσουν ως πρόεδροι, αλλά ο Τραμπ είναι διαφορετική περίπτωση και δεν έχει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος».

Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος πέρασε στην αντεπίθεση και αναφέρθηκε σε παλαιότερα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στα οποία είχε εμπλακεί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

Οι υποψήφιοι για την προεδρία ανέβασαν τους τόνους των απαντήσεών των σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων και του κοινού ασκώντας κριτική ο ένας στον άλλο ενώ απαντούσαν, μερικές φορές ξεφεύγοντας από το θέμα, και αρνούμενοι τις κατηγορίες ο ένας του άλλου ως ψέμματα.

Τα θέματα των ερωτήσεων αφορούσαν τις προτάσεις αλλαγής φορολογίας των δύο υποψηφίων, τη θέση τους όσον αφορά τους μουσουλμάνους, τα σχέδια τους για τη Συρία και συγκεκριμένα το Χαλέπι, το θέμα κόστους ιατρικής περίθαλψης, και η κενή θέση στον Άρειο Πάγο, μεταξύ άλλων.

Η αναμέτρηση ήταν επιθετική αλλά χωρίς ιδιαίτερες αποκαλύψεις και χωρίς εμφανή «νικητή», ενώ έκλεισε με μια ερώτηση από ακροατή που ζήτησε από κάθε υποψήφιο να αναφέρει κάτι θετικό για τον αντίπαλό του. Η Κλίντον ανέφερε τα παιδιά του Τραμπ και τον τρόπο που τον υποστήριξαν, ως επιτυχία του Τραμπ, και ο Τραμπ ανέφερε την επιμονή της, γιατί εργάζεται για κάποιο σκοπό χωρίς να παραιτείται.

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ είχε μάλιστα χθες συνάντηση με τέσσερις γυναίκες οι οποίες κατηγορούν τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον για σεξουαλικά παραπτώματα, λίγες ώρες πριν από τη δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση .

Στο μεταξύ, ο Τζον Μακέιν , ένα από τα πλέον σημαντικά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων, απέσυρε επισήμως την στήριξή του στον Τραμπ μετά την αποκάλυψη των χυδαίων εκφράσεών του κατά των γυναικών και τους κομπασμούς του για άσκηση σεξουαλικής βίας. Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε επίσης και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του κόμματος, Μάικ Πενς.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι έχει ξοδέψει ποσό μεγαλύτερο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τους προσωπικούς του λογαριασμούς, για τη χρηματοδότηση του προεκλογικού του αγώνα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook