Πρώτη ενημέρωση 9.38 / Τελευταία ενημέρωση 16.07

Για τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στις 9.00 το πρωί διακόπηκε η εκδίκαση της  υπόθεσης της ένοπλης ληστείας σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου τον Ιούνιο του 2015

Από νωρίς το πρωί το κέντρο του Ηρακλείου θύμιζε οχυρωμένο φρούριο με την ηγεσία της τοπικής ΕΛΑΣ να έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθησαν δύο από τους τρεις φερόμενους ως δράστες, καθώς ο τρίτος της παρέας συνεχίζει να νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης, έπειτα από τον τραυματισμό του, κατά την ανταλλαγή πυρών με την ΕΛΑΣ.

Πρόκειται για μια υπόθεση που είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, με τους ένστολους του νησιού να προχωρούν στην σύλληψη της παρέας των νεαρών Κρητικών που είχαν σκορπίσει τον φόβο και τον τρόμο στους επιχειρηματίες του νησιού, καθώς με περίσσιο θράσος, έμπαιναν σε επιχειρήσεις και με την απειλή όπλων -ακόμα και καλάσνικοφ- ζητούσαν τις εισπράξεις της ημέρας.

Οι τρεις ληστές κατηγορούνται για επτά ένοπλες ληστείες, δύο απόπειρες ληστειών και έξι κλοπές αυτοκινήτων, με τη λεία τους να αποτιμάται άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Η δράση των νεαρών, που χαρακτηρίζονται επικίνδυνοι από κύκλους της αστυνομίας, είχε προκαλέσει πονοκέφαλο στις αστυνομικές αρχές, αφού δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες κινδύνευσαν ακόμα και ανθρώπινες ζωές προκειμένου οι κατηγορούμενοι να πάρουν τα χρήματα που απαιτούσαν από τους υπαλλήλους των επιχειρήσεων που είχαν βάλει στο στόχο τους.

Να υπενθυμίσουμε πως τον Ιούνιο του 2015 σε μια ...κινηματογραφική ληστεία, οι τρεις δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας καλάσνικοφ μπήκαν στο ξενοδοχείο Creta Maris και κατευθύνθηκαν προς το κοσμηματοπωλείο προκειμένου να το ληστέψουν.

Αμέσως στην περιοχή έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες περικύκλωσαν τον χώρο και απομάκρυναν τους τουρίστες. 

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των αστυνομικών και των κουκουλοφόρων οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν. Ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να τους συλλάβουν.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν και οι τρεις ληστές.