Η Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης της Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η. και το ΚΕΣΑΝ- Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου (Κ.Π. Ο.ΚΑ.ΝΑ.), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, διοργανώνει βιωματικό εργαστήριο 12 ωρών με τίτλο: «Οι εκπαιδευτικοί στην Πρώτη Γραμμή».

 Συχνά οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι και περνούν αρκετό χρόνο με τα παιδιά, καλούνται να αντιμετωπίσουν καταστάσεις οι οποίες δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμες και να αναλάβουν το ρόλο και του «συμβούλου» ως προς ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά. Ειδικά σε ένα κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο κρίσης, τα έκτακτα γεγονότα που μπορεί να προκύψουν αυξάνουν. Πόσο αυτός ο ρόλος μπορεί να δυσκολεύει έναν εκπαιδευτικό; Ποια είναι τα όρια; Μπορεί ο εκπαιδευτικός να λειτουργήσει με γνώμονα το όφελος του παιδιού χωρίς όμως να επιβαρυνθεί ψυχικά ο ίδιος;

Σε ποιους απευθύνεται;
Το παρόν εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς του ιδιωτικού τομέα (φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, ξενόγλωσσα φροντιστήρια, κ.ά.).

Δηλώσεις συμμετοχής:
Έως τις 17/10/2016 καλώντας στο 2810-229060 από Δευτέρα έως Παρασκευή (9:00- 14:00). Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 20 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Χρόνος και χώρος διεξαγωγής του εργαστηρίου:

Το εργαστήριο θα ξεκινήσει το τελευταίο 10ήμερο του Οκτωβρίου στο χώρο του ΚΕΣΑΝ, Μίνωος 67 & Μιχαήλ Αρχαγγέλου, Θέρισσος, Ηράκλειο Κρήτης. Θα πραγματοποιηθούν 4 συναντήσεις διάρκειας 3 ωρών (πρωινές ώρες). Οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν μετά τις 17/10 όποτε και θα λήξει η ημερομηνία των δηλώσεων.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Οι υπεύθυνες του εργαστηρίου: Χρυσουλάκη Άννα, ψυχολόγος              Δερμάτη Εύα, ψυχολόγος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook