Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα νορβηγικής εφημερίδας, που αποκαλύπτει ένα άγνωστο μέχρι πρότινος στοιχείο από την αιματηρή επίθεση του 32χρονου μανιακού Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ στο νησί Ουτόγια, την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η νορβηγική αστυνομία επέπληξε (!) τον πατέρα δύο εφήβων που βρίσκονταν στο νησί την Παρασκευή, όταν πήρε τηλέφωνο, για να ενημερώσει για την επίθεση του Άντερς Μπέχρινγκ Μπρειβικ, λέγοντάς του ότι τα παιδιά του \”πρέπει να πάρουν τα ίδια τηλέφωνο\”!

Αφού μίλησε στο τηλέφωνο με την κόρη του, ο Γκάιρ Γιόνσεν απευθύνθηκε στην αστυνομία. \”Αυτό που συνέβη ήταν ότι δεν με πίστεψαν, όταν τους εξήγησα όσα μου είχε διηγηθεί η κόρη μου από το Ουτόγια. Μου είπαν ότι, αν είναι έτσι τα πράγματα, τότε τα παιδιά δεν έχουν παρά να πάρουν τηλέφωνο τα ίδια. Ακόμη και όταν τους παρακάλεσα να με πάρουν στα σοβαρά…\” δήλωσε ο Γιόνσεν στην τοπική εφημερίδα Fremover.

Ο Φρεντι Λι, ένας άλλος πατέρας που έχασε την κόρη του στο νησί Ουτόγια, ενώ η άλλη κόρη του τραυματίστηκε, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι, όταν επικοινώνησε με την αστυνομία, για να τους ενημερώσει για όσα συνέβαιναν στο νησί του, απάντησαν \”αυτό συμβαίνει στο Όσλο\”.

Την ίδια ώρα, η νορβηγική αστυνομία εκτιμά ότι μόνο ένας άνθρωπος αγνοείται από το νησί Ουτόγια και όχι πέντε, όπως είχε ανακοινώσει το Σάββατο, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TV2. Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, η αστυνομία του Όσλο αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook