Με ερώτηση του προς το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητάει ενημέρωση για την υποχρεωτική ασφάλιση των μικρών δραστηριοτήτων σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Σύμφωνα με το νόμο 4387/16 όλοι όσοι θα προβούν σε έναρξη επαγγέλματος από 01/01/2017 σε χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων δεν θα έχουν την δυνατότητα να ασφαλιστούν σύμφωνα με τους ευνοϊκότερους όρους των ασφαλισμένων του ΟΓΑ, ακόμη και αν πληρούν τις προϋποθέσεις που σήμερα απαιτούνται γι’ αυτό.

Επειδή είναι προφανείς οι αρνητικές επιπτώσεις από την εφαρμογή του ν.4387/16 για τις τοπικές κοινωνίες και το ερώτημα που δεν έχει ακόμη απαντηθεί υπηρεσιακά είναι αν οι υφιστάμενες επιχειρήσεις στα χωριά θα διατηρηθούν στο ευνοϊκότερο καθεστώς του ΟΓΑ για όσο διάστημα αυτό, προβλέπεται να διαρκέσει.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Οι υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις και δραστηριότητες στους μικρούς οικισμούς  από 1-1-2017 θα ασφαλίζονται σύμφωνα με τους όρους του ΟΓΑ ή σύμφωνα με τους όρους του ΟΑΕΕ;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook