Οι εργαζόμενοι ζητούν να μην απαξιωθεί η μονάδα ΠΕΔΥ για να λειτουργήσει το Κ.Υ. 

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

“Προς ενημέρωση των δημοτών των Χανίων και προς αποκατάσταση της αλήθειας, ως σύλλογος υπαλλήλων της Μονάδας Υγείας ΠΕΔΥ Χανίων (πρωήν ΙΚΑ, πρώην ΕΟΠΥΥ ) δηλώνουμε τα παρακάτω:

Η μονάδα μας λειτουργεί σε νεότευκτο τριώροφο κτίριο στη Λεωφ. Κων/νου Καραμανλή 99 δίπλα στα γραφεία του ΙΚΑ από το 2005, ιδιόκτητο (που σημαίνει χωρίς κόστος ενοικίασης) και κατασκευασμένο με όλες τις προδιαγραφές ώστε να είναι προσβάσιμο από όλους.

Στη μονάδα λειτουργούν ακτινολογικό εργαστήριο, τμήμα υπερήχων και triplex, μικροβιολογικό εργαστήριο για βιοχημικό και αιματολογικό έλεγχο, τμήμα test Pap και μαθήματα ανώδυνου τοκετού, ενεσοθεραπεία ενώ υπάρχει πλήρως εξοπλισμένο οδοντοπροσθετικό εργαστήριο το οποίο όμως, παρά τα αιτήματά μας για προσλήψεις, δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού.

Μέσα στη Μονάδα υπάρχουν παθολόγοι, ΩΡΛ, οφθαλμίατρος, γαστρεντερολόγος, τρεις οδοντίατροι, πνευμονολόγοι που κάνουν και σπιρομετρήσεις, όλα αυτά εντελώς ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους πολίτες, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους. Επίσης γίνεται το ελεγκτικό έργο του ΕΟΠΥΥ και διεξάγονται οι επιτροπές αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Σίγουρα το να λειτουργήσει παράλληλα και το Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, εφόσον πληρούνται τα πληθυσμιακά κριτήρια, είναι ευχής έργον για την εξυπηρέτηση των Χανιωτών δημοτών με την προϋπόθεση όμως ότι θα γίνει επαρκής στελέχωση και των δυο δομών. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το 2014 με την διαθεσιμότητα του προσωπικού και το κλείσιμο της Μονάδας, είχαμε την απομάκρυνση 30 γιατρών κατά την επαναλειτουργία της.

Στόχος μας δε θα πρέπει να είναι η απαξίωση της Μονάδας Υγείας ΠΕΔΥ Χανίων για να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας αστικού τύπου και να προβληθούν κάποιοι, αλλά η εξυπηρέτηση ΟΛΩΝ των Χανιωτών.”

Η πρόεδρος Μπαλαδάκη Καλλιόπη
Ο Γραμματέας Παπαδάκης Νικόλαος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook