Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναρτήθηκε και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για την «Ανάπτυξη συλλογικών και συνεταιριστικών μορφών οργάνωσης της αγροτικής οικονομίας», το οποίο παρουσίασε για πρώτη φορά την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός ΑΑΤ, κ. Κώστας Σκανδαλίδης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 16 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σε σχετική επιστολή του: «Μια κρίσιμη νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά το σύνολο του αγροτικού κόσμου τίθεται σε δημόσιο διάλογο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αφορά την αναμόρφωση των συνεταιρισμών και εν γένει των συλλογικών αγροτικών οργανώσεων.

Η πρόταση που ακολουθεί εμφανίστηκε για πρώτη φορά (πρώτη ανάγνωση) στο Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, συζητήθηκε, εγκρίθηκε και τίθεται σε ανοιχτή διαβούλευση για τις επόμενες είκοσι (20) μέρες.

Θέλω να θυμίσω ότι είχε προηγηθεί μια δημόσια διαβούλευση για το θέμα των συνεταιρισμών και την βελτίωση του Ν. 2810/2000 από το περασμένο καλοκαίρι. Στο κείμενο που ακολουθεί αφού περιγράφονται οι σκοποί και οριοθετούνται οι βασικές κατευθύνσεις της πολιτικής μας παρουσιάζεται το κεντρικό περιεχόμενο του υπό συζήτηση νομοσχεδίου σε δύο βασικά κεφάλαια.

– Στο πρώτο περιγράφεται το θεσμικό πλαίσιο για τις συνολικές οργανώσεις και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου καθώς και την οργάνωση της εποπτείας του κράτους

– Στο δεύτερο περιγράφονται οι δημόσιες πολιτικές για τον εκσυγχρονισμό της αγοράς αγροτικών προϊόντων και οι θεσμοί που μπορούν να εγγυηθούν την σταθερότητα των τιμών τους

Σ’ αυτά τα δύο κεφάλαια θα προστεθεί ακόμη ένα για την προσαρμογή του 2810/2000 στις νέες ρυθμίσεις καθώς και συμπληρώσεις και τροποποιήσεις που προκύπτουν ως συμπέρασμα από τον μέχρι τώρα συνολικό διάλογο.
Καλώ συνεταιρισμούς, ενώσεις, ομάδες παραγωγών, συνεταιριστικές εταιρίες, τους νέους αγρότες, τις συντονιστικές οργανώσεις αλλά και κάθε παραγωγό να καταθέσουν τη γνώμη τους. Είμαστε ανοιχτοί στον δημιουργικό διάλογο που θα φέρει την πρόταση όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένη για ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων».
Οι προτάσεις μπορούν να αποσταλούν και με ηλεκτρονικό μήνυμα στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

(Αγροτύπος)

Πατείστε εδώ για να δείτε την \”Δημόσια Διαβούλευση\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook