Με ποινή φυλάκισης βρίσκεται αντιμέτωπος ένας Βρετανός για τροχαίο ατύχημα που είχε 13 χρόνια πριν στα Μάλια Ηρακλείου.

Ο Πολ Ράιτ από το Φλιντσάιρ, σύμφωνα με το bbc είχε αφεθεί τότε ελεύθερος μετά την κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία. Τον φετινό όμως Μάρτιο συνελήφθη τέχοντας καταδικαστεί εν αγνοία του από ελληνικό δικαστήριο για βόλτα με κλεμμένο αυτοκίνητο και εγκληματική βλάβη.

Ο Ράιτ τώρα αντιμετωπίζει πρόστιμο 3.500 λιρών ή 15 μήνες φυλάκιση και ανησυχεί ότι θα τον πάρουν από την έγκυο γυναίκα του και τα δυο του παιδιά.

Όλα άρχισαν όταν ο Ράιτ που βρισκόταν για διακοπές με φίλους του στα Μάλια, μπήκε σε ένα αυτοκίνητο που ανήκε σε μπάρμαν της περιοχής.

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, το αυτοκίνητο το τράκαρε ο φιλος του, ο οποίος έφυγε και τον άφησε να προσπαθεί αν εξηγεί τη ζημιά. Μπήκα στο αυτοκίνητο μαζί του και εκείνος οδηγούσε ανεξέλεγκτα με αποτέλεσμα να τρακάρει σε ένα σκούτερ και να τραπεί σε φυγή.

Την επόμενη μέρα, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου πήρε περίπου 700 ευρώ από το ξενοδοχείο στο οποίο έμενε ο Ράιτ, και απείλησε οτι θα ζητήσει περισσότερα.

Ο Ράιτ επέστρεψε στο σπίτι του, ωστόσο φέτος συνελήφθη από την αστυνομια της Βόρειας Ουαλίας, καθώς ενημερώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Όπως είπε:

«Σοκαρίστηκα. Θα έπρεπε να υπάρχει κάποιου είδους διαδικασία για την κλήτευση και να σε ενημερώνουν για το τι συμβαίνει. Δεν είχα καν την ευκαιρία να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.»

Ο Ράιτ δεν είναι σε θέση να εργαστεί λόγω προβλήματος που έχει στην σπονδυλική στήλη και δεν μπορεί να πληρώσει το πρόστιμο.

Ο δικηγόρος του, παλεύει την έκδοση του ενώ η υπόθεσή του, υποστηρίζεται από τον βουλευτή David Hanson, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι άδικο για ένα άτομο να καταδικαστεί ερήμην του και να μην έχει καμία ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του.  “Υπάρχουν κάποια σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν,” είπε ο κ Hanson.

Ο Ράιτ κάνει έκκληση προς την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να αλλάξει τον τρόπο που εξετάζει τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης. Ανέφερε ότι χώρες όπως η Ελλάδα, με την απειλή της φυλακής αναγκάζει ξένους  που έχουν καταδικαστεί ερήμην τους να πληρώνουν μεγάλα πρόστιμα.

Ο Ράιτ αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου στο  Westminster  την 1η Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook