Στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων των Αεροπροσκόπων στην Ελλάδα, το 4ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Ηρακλείου, υποδέχτηκε το «Αερόστατο» της ειδικότητας  την Κυριακή 9 Οκτωβρίου. 

Το Αερόστατο «προσγειώθηκε» στο TALOS PLAZA και υποδέχτηκε προσκόπους, παιδιά, αλλά και το ευρύτερο κοινό σε μία δράση η οποία σκοπό είχε τη γνωριμία με τον Αεροπροσκοπισμό μέσα από διαδραστικές και δυναμικές δραστηριότητες.

 Εκτός όμως από τα παραπάνω η δράση είχε και κοινωνικό χαρακτήρα, αφού όλοι οι πρόσκοποι που συμμετείχαν στη δράση, προσέφεραν τρόφιμα μακράς διαρκείας και έτσι  γέμισε  το καλάθι του αερόστατου με τρόφιμα τα οποία θα  προσφερθούν σε οικογένειες που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «τα παιδιά που μας επισκεπτόταν έβλεπαν το εργαστήρι κατασκευών με θέμα τον αέρα, το εργαστήρι αερομοντελισμού και τον  διαγωνισμό  πτήσεων με τα αεροπλάνα που έφτιαχναν τα παιδιά. Επίσης, λειτουργούσε εξομοιωτής πτήσεων και στο χώρο του Καράβολα γίνονταν ασκήσεις εδάφους με αλεξίπτωτο πλαγιάς για τα μεγάλα παιδιά.

Τα παιδιά πέρασαν μια υπέροχη μέρα μαθαίνοντας από το φαινόμενο Bernoulli, φτιάχνοντας  μόνα τους ένα αεροπλάνο από depron το οποίο απογείωσαν , απογείωσαν και προσγείωσαν αεροπλάνα στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης με τον προσομειωτή πτήσης, μέχρι να και να κάνουν φουσκώματα με το αλεξίπτωτο στην παραλία του Καράβολα…..»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook