Ανακοίνωση της Ένωσης γιατρών ΕΣΥ για δημοσιεύματα σχετικά με την λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Χανίων.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Θεωρούμε υποχρέωση μας να τοποθετηθούμε σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού (Μ.Τ.Ν.) του νοσοκομείου μας. Ενημερωτικά να πούμε ότι πρόκειται για ανώνυμα και ανυπόγραφα άρθρα με σαφή στόχο τη συκοφάντηση του διευθυντή της Νεφρολογικής κλινικής κου Ι. Τζανάκη και του προσωπικού της ΜονάδαςΤεχνητού Νεφρού. Ξεκάθαρη είναι επίσης η πρόθεση του αρθρογράφου να συμβάλει στην προώθηση των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών προς τις ιδιωτικές μονάδες αιμοκάθαρσης. Κάνει λόγο για επιστροφή δωρεάς μηχανημάτων υπαινισσόμενος ευθύνες και πιθανό δόλο εκ μέρους του κου Τζανάκη!
Οφείλουμε ως Ε.Γ.ΕΣΥ.Χ. να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.  Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τη διοίκηση, τα εν λόγω μηχανήματα επεστράφησαν εξαιτίας της αδυναμίας προμήθειας αναλώσιμων. Αντικαταστάθηκαν πολύ σύντομα με καινούρια, χωρίς οικονομική επιβάρυνση και σε πλήρη συνεννόηση με το σύλλογο που κάνει τη δωρεά. Θεωρούμε χρέος μας να υπενθυμίσουμε στον κόσμο του νομού Χανίων κάτι που πιθανότατα ήδη γνωρίζει: το ήθος του κου Ι.Τζανάκη, την άρτια επιστημονική του κατάρτιση, και την αυταπάρνηση με την οποία ασκεί το ιατρικό λειτούργημα όλα αυτά τα χρόνια. Είναι γνωστό στο νοσοκομείο μας ότι η Νεφρολογική κλινική, πρωτοστατούντος του διευθυντή της, αποτελεί υπόδειγμα λειτουργίας και προσφοράς προς τους ασθενείς. «Τσιράκια» ιδιωτικών συμφερόντων του τομέα της υγείας θα έπρεπε να γνωρίζουν πως είναι μάταιο να προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομα ενός ανθρώπου που έχει αποδείξει την αξία του σαν ιατρός τα τελευταία 30 χρόνια! Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα συνεχίσουν να γράφουν ανενόχλητοι τέτοια ψεύδη, και δη ανυπόγραφα! Ανδρείκελα τέτοιας ποιότητος πρέπει να γνωρίζουν, ότι σε κάθε απόπειρα ανώνυμης και ψευδούς κατασυκοφάντησης άξιων και τίμιων συναδέλφων θα μας βρίσκουν απέναντί τους.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων

Ο Πρόεδρος Λυκιαρδόπουλος Βύρωνας”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook